StoryEditorOCM
Crna kronika‘OBA SU PALA!‘

U Splitu uhićen uvozni diler: australski turist kraj Zlatnih vrata vrebao mušterije. Na Hvaru nađene ‘čarobne‘ gljive

11. lipnja 2023. - 19:54

Splitska policija je zbog dilanja u istražni zatvor smjestila dvojicu, od kojih je jedan strani državljanin koji je turistički posjet pretvorio u radni. Policijski službenici Prve policijske postaje Split zatekli su ga u petak oko 21 sat kraj Zlatnih vrata u Splitu kako prodaje drogu drugoj osobi.

Uhitili su 25-godišnjeg australskog dilera zajedno s kupcem kod kojeg je pronađen kupljeni jedan gram MDMA, tzv. čistog ecstasyja. Australac im je zatim dragovoljno izručio: 16 PVC kesica s 11,7 grama kokaina, 9 PVC kesica s 9 grama MDMA i 25 komada tableta ecstasy.

image

Australac dilao kokain i ecstasy

PU SD

Nakon toga su nad njim proveli kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. Uz kaznenu prijavu je doveden pritvorskom nadzorniku te je priveden na Općinsko državno odvjetništvo u Splitu.

Iznio je obranu te je nad njim određen istražni zatvor. Osoba koja je kupila drogu, uz optužni prijedlog je privedena na općinski prekršajni sud.

Sredinom tjedna su inspektori Službe kriminaliteta droga i PP Hvar pretražili stan i druge prostorije koje 25-godišnjak koristi u Hvaru na Hvaru, gdje i živi. Tom prilikom je od njega oduzeto 506 grama marihuane, 90 tableta ecstasyja, 0,46 grama speeda i 5,9 kilograma halucinogenih gljiva u kartonskim kutijama.

image

gljive hvar

PU SD

Uz to je imao i osam komada organskih tableta za rast biljaka, te aparat za usitnjavanje bilja tzv. mrvilica i dvije vage za precizno mjerenje. Utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je ostvario obilježja kaznenog djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, 25-godišnjak je uz kaznenu prijavu predan policijskom pritvorskom nadzorniku. Nakon ispitivanja na državnom odvjetništvu sproveden je u Zatvor u Splitu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 22:45