StoryEditorOCM
Crna kronikauhvaćen na djelu

U Aržanu uhićen mladić s Kosova zbog krijumčarenja migranata; 21 osobu vozio je u Hrvatsku

Piše Vijesti SD
23. rujna 2023. - 16:56

Policijski službenici Postaje granične policije Trilj, dovršili su kriminalističko istraživanje nad 21-godišnjim državljaninom Kosova za kojeg je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je ostvario obilježja kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

Naime, policijski službenici su u jučer, 22. rujna 2023. godine u jutarnjim satima, na području Aržana, zatekli 21 stranog državljanina koji su na nezakonit način prešli državnu granicu.

U službene prostorije doveden i 21-godišnjak za kojeg je postojala sumnja u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma te je nad njim provedeno kriminalističko istraživanje.

Utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 21-godišnjak iz koristoljublja pomogao stranim državljanima u protuzakonitom kretanju nakon što su nezakonito pješice ušli na područje Republike Hrvatske.

Policijski su službenici prema stranim državljanima postupali sukladno Zakonu o strancima i Zakonu o međunarodnoj privatnoj zaštiti, dok je 21-godišnjak uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 21:01