StoryEditorOCM

Triljski policajci uhitili dvoje Poljaka: uhvaćeni kako preko granice ‘švercaju‘ 16 migranata. Slijedi li im pritvor?

Piše Hina
6. studenog 2023. - 15:16

Žena (33) i muškarac (31), državljani Poljske, uhićeni su pri pokušaju krijumčarenja 16 stranih državljana na triljskom području, doznaje se u ponedjeljak u splitskoj policiji.

Nad njima su kriminalističko istraživanje dovršili policijski službenici Postaje granične policije Trilj, koji su utvrdili postojanje osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

Događaj se zbio u petak u jutarnjim satima na triljskom području, kada je zaustavljeno osobno vozilo kojim je upravljala 33-godišnjakinja. U unutrašnjosti vozila nalazilo se 16 stranih državljana koji su nezakonito ušli u Hrvatsku.

"Utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da su  33-godišnjakinja i 31-godišnjak zajedno iz koristoljublja pomogli stranim državljanima u protuzakonitom kretanju na način da su ih, po prethodnom dogovoru, preuzeli na triljskom području, nakon što su nezakonito pješice ušli na područje Hrvatske".

Policijski su službenici prema stranim državljanima postupali sukladno Zakonu o strancima, dok su 33-godišnjakinja i 31-godišnjak uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku, navodi splitska policija.
 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 03:53