StoryEditorOCM
Crna kronikaETO GA NA

Torcidaš iz Sinja se trebao javiti u policijsku postaju prije početka utakmice. Zakasnio je, to će ga skupo koštati...

24. travnja 2024. - 18:16

Mladog navijača iz Turjaka pokraj Sinja skupo će koštati kašnjenje u policijsku postaju gdje se trebao javiti prije početka utakmice. Kako je kasnio dva sata na obavezni prijavak, odlukom Prekršajnog suda u Splitu platit će 360 eura kazne zbog kršenja Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima.

Kako stoji u prekršajnom nalogu, 24-godišnjak nije 11. veljače ove godine, prije utakmice Hajduk- Slaven Belupo, do 13,01 sati postupio po izrečenoj zaštitnoj mjeri zabrane prisustvovanja svih nogometnim utakmicama splitskog kluba. Njemu je u veljači prošle godine određena mjera u trajanju od jedne godine na temelju pravomoćne presude.

Prema mjeri, bio je dužan javiti se najbližoj policijskoj postaji dva sata prije početka nogometne utakmice na kojoj nastupa Hajduk iz Splita. Tog dana je s početkom u 15.00 sati u Splitu odigrana nogometna utakmica Super sport I. HNL između Hajduka i Slaven Belupa.

Mladić iz Turjaka se javio u Prvu Policijsku postaju Split u 15.00 sati. No, Policijska postaja Sinj prijavila ga je jer se nije njima javio do 13 sati, čime je prekršio mjeru.

Prekršajni sud mu je stoga izdao prekršajni nalog, a kako mladić nije prije kažnjavan za prekršaje iz citiranog propisa novčana kazna je ublažena. Zapriječena je kazna od 660 eura do 3310 eura ili kazna zatvora u trajanju od najmanje 30 dana do najdulje 60 dana, ali mi je sud odredio upola nižu kaznu od minimuma.

Isto tako, ako 24-godišnjak dvije trećine izrečene novčane kazne uplati u roku od 30 dana od pravomoćnosti, smatrat će se da je novčana kazna u cjelini uplaćena. Sud je vjerojatno uzeo u obzir i što je trajanje mjere bilo do 16. veljače ove godine, što znači da je navijač iz Turjaka pet dana prije isteka napravio prekršaj nejavljanja.

Istom odlukom određeno je i da mora platiti 13 eura troškova postupka. Ako me prihvati nalog i žali se, provest će se rasprava na istom sudu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 18:17