StoryEditorOCM
Crna kronikafino omastili brke

Splitski policajci na tuđi račun tamanili bifteke i škampe i popili maštilo malvazije. ‘Planulo‘ 15.000 kuna!

Piše Vladimir Urukalo
23. veljače 2024. - 19:54

USKOK-ova istraga koja je rezultirala podizanjem optužnice protiv dr. sc. Vjeke Luetića, tadašnjega splitskoga policijskog inspektora Službe gospodarskog kriminaliteta i korupcije poznatog u javnosti i kao jedinog hrvatskog "doktora za mito i korupciju" te Ivana Šipića, jednog od direktora tvrtke "Ana Kamen Projekt" koju je Luetić istraživao i Yan Xu, također direktorice iste tvrtke, otkrila je gurmanske sklonosti kako optuženog inspektora tako i nekolicine njegovih kolega koji su se na tuđi račun gostili u jednom splitskom poznatom restoranu.

Luetića je USKOK optužio za primanje mita u vidu tri palete kamena, Šipića da je posredovao u podmićivanju službene osobe, a Yan Xu da je dala mito za policajca.

No, osim kamena, policajac Luetić je svoj utjecaj iskoristio i kako bi se besplatno gostio na račun tvrtke "Ana Kamen Projekt" pa je tako konobarima splitskog restorana, kada bi mu donijeli račun, govorio da ga izdaju na tu firmu i da će ga oni podmiriti. Istražitelji USKOK-a došli su do tri računa od ukupno 1877 eura izdanih istog dana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 23:46