StoryEditorOCM
Crna kronikanepoznata adresa

Sin bivše ugledne sutkinje godinama silovao, uhodio i snimao bivšu djevojku, a uoči suđenja nestao bez traga

Piše Hajdi Karakaš Jakubin/ JL
7. svibnja 2024. - 09:37

Prije više od godinu dana potvrđena je optužnica u slučaju 30-godišnjeg Zagrepčanina, inače sina uglednog hrvatskog bračnog para (majka mu je profesorica prava i svojevremeno jedna od najuglednijih sutkinja op.a) zbog dva slučaja silovanja, nametljivog ponašanja i protupravnog oduzimanja slobode.

No, umjesto da se pojavi na optuženičkoj klupi Županijskog suda u Zagrebu i suoči s optužbama tužiteljstva iza zatvorenih vrata jer ročišta te vrste, kad su seksualni delikti u pitanju i inače nisu otvorena za javnost, 30-godišnjak je nestao.

S obzirom da pozive suda ignorira pa je sudski postupak zapeo, sud je za njim odlučio raspisati europski uhidbeni nalog koji je na snazi od, kako doznajemo, 12. siječnja ove godine i još uvijek nije realiziran, piše Jutarnji list.

image

Policija se uključila u slučaj i spriječila daljnja zlostavljanje djevojke (ilustracija)

Ranko Šuvar/Cropix

Iako postoje neke indicije da se 30-godišnjak nalazi u inozemstvu, tu nam informaciju nitko nije mogao potvrditi, a niti demantirati. Osumnjičeni je u navedenom slučaju do sada već bio dva puta u istražnom zatvoru. Prvi put je bio pritvoren nakon što je kazneno prijavljen, a potom i pušten uz mjere opreza obaveznog javljanja svakog prvog ponedjeljka u mjesecu u policijsku postaju kao i zabrane približavanja žrtvi, a drugi put jer ga je žrtva prijavila za kršenje tih određenih mjera. Točnije prijavila je da ga je susrela u tramvaju i on ju je, pritom, fiksirao pogledom 71 sekundu, smijao joj se u lice i obratio s pitanjem ‘Šta se i dalje ljutiš? Hoćemo na kavu ili kebab?‘

Iživljavao se i na roditeljima, automobilu...

Podsjetimo, 30-godišnjak je optužen da je od rujna 2015. do prosinca 2021., uspostavljao neželjene kontakte s djevojkom s kojom se zabavljao neko vrijeme i koja mu je dala do znanja da je vezi kraj. Zvao ju je na telefon stotinu puta dnevno i slao isto toliko poruka tražeći da "provedu još samo jedan lijepi dan".

Iako je blokirala njegove pozive, on je mijenjao telefonske brojeve, a usput je uznemiravao i njezine roditelje. Ujedno joj je i prijetio smrću, ali i da će nauditi njezinoj obitelji te partneru, a dno dna dotakao je kad je od nje tražio da snima svoj seksualni odnos sa dečkom i da joj šalje snimke, što je ona od straha i učinila.

image

Djevojka je trpjela zlostavljanje koje je trajalo više od šest godina

(ilustracija)

/Shutterstock

Prema optužbi često je znao stajati i pod njenim prozorom te osluškivati i gledati što radi u stanu, na prozor joj je bacao kamenje, ispred kuće joj je trubio sirenom, a uz to joj je u stanu potajno stavio uređaj za prisluškivanje, a u knjigu na polici ispod televizora umetnuo kameru. Jednom prilikom joj je vozilo namazao izmetom i natrpao ga smećem.

Situacija je postajala sve bezizlaznija za nju tako da je djevojka u više navrata, pristajala sastati se s njim u nadi, smatra tužiteljstvo, da će on doista prestati s tim ludilom, no umjesto toga ju je u nekoliko navrata fizički i spolno zlostavljao te prijetio smrću, a na koncu ju je i zatočio u stanu, nakon čega se u slučaj uključila i policija.

Inače, jednoj od scena njezina bježanja i prepirki s optuženim kod Maksimirskog stadiona svjedočila je i jedna poznata hrvatska glumica koja je vidjela "ispred sebe djevojku koju je s leđa zaskočio neki mladić....", piše Jutarnji list.

image

Mladić je beskrupulozno pratio, uhodio, ucjenjivao i fizički zlostavljao djevojku (ilustracija)

/Shutterstock
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. svibanj 2024 12:24