StoryEditorOCM
Crna kronikatrgovina utjecajem

Predsjednik osječkog Županijskog suda ispitan u Uskoku, prijavljen da je pritiskao sutkinje u donošenju presuda

Piše hina
16. listopada 2024. - 14:42
Predsjednik osječkog Županijskog suda Zvonko Vrban potvrdio je u srijedu medijske napise da je bio na ispitivanju u Uskoku, ali o razlogu i sadržaju ispitivanja nije ništa želio komentiratiDamir Krajač/Cropix

Predsjednik osječkog Županijskog suda Zvonko Vrban potvrdio je u srijedu medijske napise da je bio na ispitivanju u Uskoku, ali o razlogu i sadržaju ispitivanja nije ništa želio komentirati.

Mogu potvrditi da sam bio na ispitivanju, ali ništa više od toga neću komentirati, rekao je Vrban Hini.

Po napisima u medijima, Vrban je u utorak pozvan u sjedište Uskoka u Zagrebu, kako bi kao okrivljenik dao iskaz o kaznenim prijavama koje su protiv njega podnesene zbog osnovane sumnje u trgovanje utjecajem.

Vrbana se, prema neslužbenim informacijama, sumnjiči da je kao predsjednik osječkog Županijskog Osijeku radio pritisak na predsjednicu osječkog Općinskog suda Zrinku Šeks Poštić i sada umirovljenu sutkinju toga suda Doricu Krnic Miloš, kako bi donosile presude prema njegovoj želji.

Sutkinja Šeks-Poštić prijavila je Vrbana jer je tražio da donese odluku u korist djelatnika osječkog-baranjskog Zavoda za javno zdravstvo Josipa Milasa u tužbi protiv te ustanove iz 2018. godine, a Krnic Miloš ga je prijavila da je od nje tražio presudu u korist tvrtke "Eurokamen" u tužbi protiv Nogometnog kluba Osijek.

Vrban je u međuvremenu opovrgnuo navode iz tih prijava u očitovanju predsjedniku Vrhovnog suda Radovanu Dobroniću te Ministarstvu pravosuđa i uprave, navode mediji.

image

Zvonko Vrban je u međuvremenu opovrgnuo navode iz tih prijava u očitovanju predsjedniku Vrhovnog sud  Radovanu Dobroniću

Goran Mehkek/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. listopad 2024 14:43