StoryEditorOCM
Crna kronikaakcija u piranu

Na Jadranu uhićeni ubojice iz zloglasnog mafijaškog klana: planirali su likvidacije, danima su bili u gradu

Piše Vijesti SD
8. srpnja 2024. - 16:40

Velika akcija specijalne policije odigrala se u jadranskom gradu Piranu. Policija je uhitila tri osobe povezane s mafijaškim klanovima u Crnoj Gori, a prilikom uhićenja bili su primorani primijeniti sredstva prisile zbog opiranja uhićenju. Jedan je od njih tom prilikom i ozlijeđen te mu je pružena liječnička pomoć, prenosi Dnevnik.hr.

Dvojica uhićenih važni su pripadnici Kavačkog klana, međunarodnog organiziranog kriminala iz Crne Gore, koji su nekoliko dana neprijavljeni boravili u Portorožu te planirali likvidacije u Sloveniji.

Riječ je o D. Đ. i S. B. koje se sumnjiči da su u siječnju 2023. godine u Ljubljani likvidirali jednu osobu, kao i mnoge druge pripadnike suprotstavljenog Škaljarskog klana, također iz Crne Gore, javlja portal 24ur.com. Treći uhićeni vjerojatno je njihov pomagač na području Slovenije, no policija nije potvrdila te navode.

"U interesu istrage i zaštite osobnih podataka, možemo samo potvrditi da je ljubljanska kriminalistička policija u suradnji s drugim policijama i upravama i jedinicama na području Portoroža provela mjere u sklopu istrage kaznenog djela po službenoj dužnosti, u nadležnosti državnog odvjetništva", odgovorili su iz policije za slovenski portal.

Naglasili su i da u postupku nije korišteno vatreno oružje te da nije bila ugrožena sigurnost drugih osoba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. listopad 2024 18:37