StoryEditorOCM
Crna kronikaSERIJSKI LOPOV

Muškarac (42) s plastičnim pištoljem opljačkao tri benzinske postaje, ukrao je skoro 3000 eura

Piše mario pušić/JL
26. rujna 2023. - 14:09

Zbog oružane pljačke tri benzinske postaje karlovačka policija je uhitila 42-godišnjeg muškarca - u dva navrata je opljačkao benzinsku postaju u karlovačkoj četvrti Rakovac, a jednom u zagrebačkom Trnju. U svim slučajevima je koristio plastični pištolj, a ukupno je u tim pohodima ukrao 2.898 eura, piše Jutarnji list.

- Policijski službenici Policijske postaje Karlovac s ispostavom Vojnić u suradnji s VIII. policijskom postajom Zagreb proveli su kriminalističko istraživanje nad 42-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje tri kaznena djela razbojništva na području nadležnosti Policijske uprave karlovačke i Policijske uprave zagrebačke. Razbojništva su se dogodila 5. srpnja 2020. godine i 2. rujna 2023. godine na benzinskoj postaji u Karlovcu, u gradskoj četvrti Rakovac te 31. kolovoza 2023. godine na benzinskoj postaji u Zagrebu, u gradskoj četvrti Trnje, priopćili su iz karlovačke policije.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem 42-godišnjaka osnovano se sumnjiči da je maskiran i uz prijetnju plastičnim pištoljem, prema unaprijed stvorenoj namjeri i s ciljem protupravnog prisvajanja tuđe pokretne stvari, od blagajnika na benzinskim postajama ukupno otuđio 2.898 eura te se udaljio u nepoznatom smjeru. Muškarac je danas predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava podnesena je Općinskom državnom odvjetništvu u Karlovcu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 06:31