StoryEditorOCM
Više od sportanegira optužbe

Skandal trese južnokorejsku reprezentaciju, snimao bivšu bez pristanka i podijelio video, Savez odmah reagirao

Piše Sport SD
1. prosinca 2023. - 12:44

Seks skandal trese južnokorejsku nogometnu reprezentaciju. Pala je odluka južnokorejskog nogometnog saveza kojom je suspendiran napadač Norwicha Hwang Ui-jo, a razlog je policijska istraga o tvrdnjama da je nezakonito snimao svoju bivšu djevojku bez pristanka, tj. napravio ilegalnu snimku seksa.

Hwang je optužen da je telefonom snimio spolni odnos s bivšom djevojkom i snimku podijelio na društvenim mrežama. Iako Hwang kategorički negira ove tvrdnje, u Savezu su odlučili da će ga suspendirati do rezultata policijske istrage.

- Odlučili smo ne odabrati Hwang Ui-joa za reprezentaciju dok se ne donese jasan zaključak o činjenicama - objasnio je južnokorejskog nogometnog saveza odbor u priopćenju, a na cijelu situaciju se osvrnuo i izbornik Jurgen Klinsmann. Legendarni Nijemac kazao je kako razumije trenutnu situaciju te da će poštovati odluku saveza.

Skandal je nastao u ožujku nakon prekida 31-godišnjeg napadača i tamošnje pjevačke zvijezde Hyomin, koja je članica K-pop grupe T-ARA. Nakon što su procurile snimke spolnog odnosa napadača i bivše djevojke uslijedile se i optužbe za varanje. Pravni tim napadača tvrdio je da se napadača ucjenjivalo od početka svibnja da će video biti pušten u javnost te su tvrdili da nema ništa s njegovim curenjem u javnost.

Hwang je ove sezone na posudbi u Norwichu iz Nottingham Foresta, a u 13 nastupa zabio je tri gola u Championshipu. Za reprezentaciju je dosad upisao 62 nastupa, a za razliku od saveza klub se nije odlučio za rigorozne mjere.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 07:50