StoryEditorOCM
Više od sportaneugodnost

Neeksplodirana bomba zaostala iz Drugog svjetskog rata i teška pola tone pronađena je pored poznatog stadiona

Piše R. R.
25. travnja 2024. - 17:33

Bomba iz Drugog svjetskog rata pronađena je na stadionu Bundeslige. Naime, radilo se o pola tone teškoj eksplozivnoj napravi američke vojske koja je otkrivena u srijedu poslijepodne tijekom građevinskih radova na proširenju sveučilišta koji se nalazi u blizini samog stadiona. Sve se dogodilo u blizini MEWA Arene, višenamjenskog stadiona Mainza koji ima kapacitet od 33.034 gledatelja.

Za njegovu detonaciju i s ciljem da nitko ne bude ozlijeđen, govori se o evakuaciji oko 4600 stanovnika koji žive na tom području i koji će morati napustiti svoje domove dok vatrogasci ne aktiviraju napravu.

Ovo nije prva bomba pronađena na ovom gradilištu u blizini stadiona u Mainzu. Iako nije bila ove veličine, mala zapaljiva bomba pronađena je 15. travnja, te je nakon toga malom kontroliranom detonacijom otklonjena bez opasnosti za stanovništvo.

Inače, prije gotovo 10 godina na stadionu u Dortmundu je također pronađena bomba. Neeksplodirana zaostala bomba iz Drugog svjetskog rata nađena je pokraj zapadne tribine stadiona. Nekih 70-ak godina bomba je stajala na mjestu gdje je parkiralište stadiona, grdosija od 250 kilograma tek je tada pronađena. Prava je sreća što dosad nije eksplodirala.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 17:33