StoryEditorOCM
Više od sportamali zeleni

Mislite da ste sve vidjeli u Parizu, sjednite! Kuglu nije bacala ni žena ni muškarac, evo tko su osobe s maskom Hulka

Piše Sport SD
8. kolovoza 2024. - 15:44

Mislili ste da ste na Olimpijskim igrama u parizu vidjeli sve? E, pa varate se. Nakon boksačkih muško - ženskih obračuna, plivanja u smjeru Escherichije coli i izrugivanja sa svim i svačim na otvaranju Igara, sada imamo i - ekipno bacanje kugle!?

Naime, u kvalifikacijama kugle pojavila se neobična osoba s maskom Hulka na licu. Ali to nije ni ona, a nije ni on. To su - oni!

Makar se pojavila samo ta jedna osoba, ta jedna osoba želi da joj se obraćamo s - oni! 

image
Ben Stansall/Afp

Riječ je o dvadesetosmogodišnjoj Amerikanki Raven Saunders koja je napravila senzaciju tijekom kvalifikacija u bacanju kugle za žene na Olimpijskim igrama u Parizu.

Saunders su nosili crnu masku koja pokriva cijelo lice i sunčane naočale dok su pokušavali ući u finale. Kosa im je također bila obojena u zeleno i ljubičasto, ukrašena zlatnim rešetkama preko zuba.

- U punoj smo formi - rekli su Saunders o odjeći.

- Morali smo podsjetiti ljude da smo ono što jesmo.

image
Ben Stansall/Afp
image
Ben Stansall/Afp

Saunders koristi svoj "Hulk" alter ego kada se natječe kako bi se nosili sa stresom koji dolazi sa sportom na elitnoj razini. Kažu da se poistovjećuju s teškim putem superheroja prema kontroli njegove snage i moći.

- Ranije, slično kao i Hulku, bilo mi je teško napraviti razliku između njih dvojice; Bilo mi je teško kontrolirati kada se Hulk pojavio ili kada Hulk nije izašao,” rekli su za Yahoo Sports 2021, prenosi Guardian.

- Ali kroz svoje putovanje, posebno bavljenje mentalnim zdravljem i sličnim stvarima, naučio sam kako podijeliti, na isti način na koji je Bruce Banner naučio kontrolirati Hulka, naučio kako pustiti Hulka da izađe u pravim trenucima i na taj način mu je to također dalo znak mentalnog mira. Ali kada je Hulk izašao, Hulk je razbijao sve što je trebalo razbiti.

Ovo 28-godišnje biće se naviklo na nošenje maski tijekom Covid restrikcija i nastavili su, rekavši da im to pomaže da se usredotoče i izbjegnu razgovor s drugim natjecateljima koji bi ih mogli ometati tijekom natjecanja.

Saunders, koji su crnci i homoseksualci, formirao su "X" sa zapešćima na postolju kada su osvojili svoje srebro u Tokiju. Saunders, koji su bili zagovornici LGBTQ prava i svijesti o mentalnom zdravlju, rekli su da gesta predstavlja "presjecište gdje se susreću svi ljudi koji su potlačeni", dodajući da se nadaju da će medalja pomoći "ljudima diljem svijeta koji se bore i nemaju platformu da govore u svoje ime”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. rujan 2024 23:26