StoryEditorOCM
Više od sportana vatreni pogon

Cijela se Njemačka okreće za ‘kockastim‘ Ferrarijem, evo tko je Rico, Trogiranin koji je ovo napravio ponosu Italije

Piše Dražen Antolić/SN
14. lipnja 2024. - 16:21

U Berlinu se u petak predvečer pojavio – Ferrari. Ali ne bilo kakav Ferrari nego obojen u hrvatske "kockice" s likom Luke Modrića na prednjoj haubi te Ivana Perišića otraga. Popraćeno porukom Modriću – last dance.

Nije prvi put da netko oboji automobil, ali Ferrari?

- Rekao sam Tiletu da ću doći s Ferrarijem kod njega u Remvi oko 18 sati – kazao nam je vlasnik prestižnoga automobila Rico, iznimno uspješan poslovni čovjek rodom z Trogira.

Vinkovčanin Tihomir Disler uzeo je u najam taj grčki restoran na tri dana za ovu utakmicu i napravio sjajan posao. Kod njega je epicentar zbivanja, računajući i dolazak Kristijana Detića koji je pješke stigao u Berlin iz Črešnjeva kraj Varaždina.

Na Svjetsko prvenstvo 2006. godine Rico je došao u Chicago, tadašnji kafić Ante Ačka Galešića. Tako se upoznao s ocem igrača Rijeke Nike Galešića, a sada se prisjeća.

image

Ferrari u Berlinu

Dražen Antolić/
image

Ferrari u Berlinu

Dražen Antolić/
image

Ferrari u Berlinu

Dražen Antolić/

- Tada smo obojili ML u hrvatske boje. Potom smo to činili svako malo, polirali smo Smarta, BMW 400... ali sad smo izašli iz jazbine, otišli na najvišu razinu – smije se Rico koji je u biznisu s kladionicama kao dio franšize Tipico.

- Ferrari će biti na cijelom Euru, stigao sam u njemu s prijateljem, a kad prođe Euro skinut ćemo to sve što smo na njega "nacrtali" i pravac – Dalmacija. Kad sam upoznao Ačka cijelu sam noć bojio gaće u kockice jer nisam imao novca kupiti ih, a eto vidi sada, sasvim druga priča. No, ne volim govoriti o sebi jer doista sam čovjek kojem nije potrebna medijska pozornost.

image

Ferrari u Berlinu

Dražen Antolić/

U Njemačkoj živi 25 godina, u gradu Konstanzu, Možda neće biti zadnji ples za Modrića? Možda nastavi igrati, dali smo mu opasku.

- Nadam se i ja da će nastaviti igrati, ali to je neki mali pritisak na Modrića da stisne gas do daske i povede nas do trona – smije se Rico, kojem ekipa dolazi avionom.

- Neka osvojim Euro i sve će biti na svojem mjestu – konstatirao je Rico dodajući kako ga svi znaju po nadimku pa ime ne treba ni spominjati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. lipanj 2024 16:27