StoryEditorOCM
Vaterpoloa sad, španjolci...

Reakcije nakon bolnog poraza Hrvatske: ‘Izabrali smo najteži put. Ne znam kad smo ovako loše odigrali‘

Piše Iva Majić
5. kolovoza 2024. - 20:22

Hrvatska je izgubila od SAD-a 14:11 i tako porazom završila grupnu fazu. No, izabranici Ivice Tucka moraju što prije zaboraviti na ovo i fokus usmjeriti na četvrtfinale gdje ih čeka Španjolska.

Prve dvije četvrtine za Barakude su bile jako loše, a Luka Lončar bio je kritičan po završetku susreta:

- Od prvog do zadnjeg nismo komunicirali, nismo držali blokove, golmani nisu ništa ulovili. Svi smo krivi, nema bježanja. Analizirat ćemo zašto se ovo dogodilo, vruće glave je teško reći. Kasnije kad smo uspostavili ritam pokazali smo kako možemo igrati s njima. Čak smo bili došli u situaciju da im se približimo. Što se tiče Španjolske, mislim da ni njima nije svejedno što će igrati s nama.

Loren Fatović ne sumnja u snagu Hrvatske protiv Španjolaca:

- Koštao nas je loš ulazak u utakmicu. Pokušali smo se vratiti, a,i nismo uspjeli. Nismo podcijenili Amerikance, ali trebamo ovo što prije zaboraviti. Moramo se što prije opraviti, jer novi turnir počinje u srijedu. Ako budemo spremni s glavom, imamo svoje šanse. Ide četvrtfinale, tu nema loše ekipe. Kad su nas mnogi podcjenjivali, pokazali smo da možemo. Mislim da će tako biti i ovaj put.

Ovako na susret gleda Maro Joković:

- Ulazak u utakmicu je bio jako loš, prevelika je razlika bila za stizati. Na kraju je energija skočila i bilo je na nekom boljem tragu. No, ne smijemo klonuti, sa Španjolcima bi se ionako kad tada sreli. Ovo nam je bila zadnja prilika za kiks, ali imamo šanse. U četvrtfinalu će pobijediti onaj tko će više igrati kao ekipa - Maro Joković

I za kraj će izbornik Ivica Tucak:

- Teško je bilo što reći i naći pravu riječ. Raspad koji se desio... Ne znam razlog, vjerojatno nismo glavom bili u utakmici. Nismo bili spremni ući u pravu borbu. Ništa, idemo težim putem i sami smo ga kreirali. Iza nas su katastrofalne prve dvije četvrtine, ne znam kad smo ovako loše odigrali od kad sam ja na klupi. Trebamo biti dovoljno jaki za izvući se iz ovoga. Kad tad bi se sreli sa Španjolcima, ali naravno da smo to priželjkivali što kasnije, a ne u četvrtfinalu. Junački unutra! Nema nikakve dileme ako budemo pravi da možemo puno napraviti - zaključio je izbornik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. rujan 2024 01:26