StoryEditor
Vaterpolojug u finalu

Povjerenik natjecanja objasnio što se dogodilo u Gružu: ‘Nesporazum se pojavio u načinu tumačenja je li uopće postoji obveze testiranja‘

5. svibnja 2021. - 07:51

Neviđena scena jučer u Gružu. U 18 sati nije počela polufinalna utakmica doigravanja za prvaka Hrvatske između Jug Adriatic osiguranja i Solarisa, koja je trebala odlučiti tko će biti suparnik zagrebačkoj Mladosti u finalu, već je nakon velike ‘bure’ počela tek u 20.40 sati.

Redom, suci Robert Tiozzo i Joško Prančić s delegatom Milom Rebićem su čekali do 18.15 sati da domaćin upliva u teren, to se nije dogodilo. Jugaši su ostali sa strane, te je za loptu zaplivao samo Solaris. Prančić je podbacio loptu, te pokazao kako je utakmica završena.

Aktualni prvak, uprava je donijela odluku, nije želio igrati jer se šibenska momčad nije testirala na koronu, a sve zbog straha jer je nekoliko igrača šibenske momčadi bilo u međuvremenu pozitivno. Njega čeka osim završnice domaćeg prvenstva i završnica europske Lige prvaka. Službene osobe su se, za razliku od gostiju, testirale. Bile su negativne.

Postavljalo se pitanje, je li Solaris to trebao napraviti? Solaris tvrdi da nije. Tko će u finale, Jug AO ili Solaris? I jedni, i drugi su oko 18.15 sati tvrdili: ‘Mi smo u finalu!’.

Tomislav Dumančić, predsjednik Jug Adriatic osiguranja, burno je reagirao u tom trenutku.

- Neće se nitko s Jugom zaje....., neće, i gotovo. Nažalost, natjerali su nas na ovakvu reakciju, nikad nismo reagirali ovako, ali sad je dosta – rekao je Dumančić. 

Solaris je vrlo brzo nakon što je Prančić označio kraj utakmice, koja nije počela u 18 sati, napustio Gruž. Jugaši su ostali, te trenirali. Nakon toga je stigla odluka kako će se utakmica ipak igrati s početkom u 20.30 sati!

- Nesporazum se pojavio u načinu tumačenja je li uopće postoji obveze testiranja te usaglašavanja koje bi osobe eventualno mogle biti testirane u odnosu na to jesu li preboljeli Covid – 19, jesu li cijepljeni, jesu li jednom ili dvaput cijepljeni itd.

Epidemiologinja nije mogla u tom trenutku na bazenu sa sigurnošću potvrditi tko bi se u odnosu na prethodno nabrojeno trebao testirati i je li zadovoljavajući brzi antigenski test ili pak PCR. U konačnici je dogovoreno da igrači i treneri oba kluba naprave brzi antigenski test kako bi se otklonila svaka sumnja oko zaraženosti nekog od igrača i trenera, te su se oba kluba suglasila da se utakmica odigra – istaknuo je u priopćenju povjerenik natjecanja Milivoj Bebić.

Jugaši su sa 14:7 dobili Solaris, te će sedmi put uzastopno, a 24. put ukupno igrati u finalu domaćeg prvenstva. Peti put uzastopno, a 17. put ukupno suparnik im je Mladost - 10:6 za Jug, koji lovi 17. naslov prvaka Hrvatske, a Mladost jedanaesti. Finale se igra na tri pobjede. Prva utakmica finala igra se u Gružu u subotu, 8. svibnja, u 16.45 sati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. kolovoz 2021 17:25