StoryEditorOCM
Vaterpolouvjerljivo

Jadran ‘potopio‘ Crvenu zvezdu u Poljudu, sada ih u subotu očekuje borba s drugim srpskim sastavom za titulu

Piše Iva Majić
11. travnja 2024. - 20:03

JADRAN - CRVENA ZVEZDA 14:7 (4:2, 3:0, 4:1, 3:3)

Završnica Regionalne lige, turnir od 1. do 5. mjesta. Split, Poljud. Gledatelja: 350.

Jadran: Anić, Čagalj (1), Marinić Kragić (4), Biljaka, Butić (1), Pejković, Berehulak (1), Harkov (2), Radović (1), Vrlić (1), Fatović (1), Dužević (1), Marcelić (15 obrana), Radan (1)

Trener: Jure Marelja

Crvena zvezda: Mišović (9 obrana), Bursać (1), Danković, Marković (2), Subotić (2), Vasić (1), Gogov, Basara, Vukićević (1), Seman, Milojević, Radović, Ivanović, Popović

Trener: Aleksandar Filipović

Igrač više: Jadran (4/8), Crvena zvezda (1/9)

Jadran je osigurao „jedinicu” u play-offu Prvenstva Hrvatske. Prednost domaćeg bazena u pohodu na obranu titule su Splićani zaslužili pobjedom od 14:7 u Regionalnoj ligi nad Crvenom zvezdom. Svakako je to bio prvi cilj završnog turnira spomenute lige, ali osim toga momčad trenera Jure Marelje u subotu će imati priliku doći do drugog trofeja u sezoni. Nakon pehara u Superkupu protiv Juga, za novu titulu će snage odmjeriti s Novim Beogradom, viceprvakom Europe. Bit će to prava poslastica od vaterpola i sigurno neizvjesna utakmica, za razliku od one koja se igrala večeras u Poljudu.

Odlično je završilo za domaćine, zadovoljna je s rezultatom sigurno i publika koja je u lijepom broju ispunila bazen. No, nisu gledatelji mogli uživati u nekoj neizvjesnosti. Utakmica je od početka išla u jednom smjeru. Poveo je Jadran 3:0, a dalje je samo povećavao tu prednost, pa gosti ni u jednom trenutku nisu bili u prednosti. 7:2 je bilo na polovici susreta, a dalje su Splićani samo nastavili "bušiti" mrežu vratara Mišovića.

Mučio se beogradski sastav... Gotovo osam minuta su bili bez gola, a prva realizacija igrača više došla je tek u trećoj četvrtini, kada je za 11:4 pogodio Vasić. Osim toga, između vratnica je dobro raspoložen bio Marcelić koji je susret završio s 15 obrana. Očito se igrači u crveno-bijelim kapicama još nisu ni oporavili od onog "potopa" u četvrtfinalu Eurocupa protiv Juga u Dubrovniku (15:9), a već je stigao novi.

Najraspoloženiji među jadranašima bio je Marinić Kragić s četiri gola, a svakako je i dobra vijest povratak dvojice ozlijeđenih igrača. Radović i Čagalj su bili u bazenu, a obojica su se upisali u strijelce postigavši jedan pogodak.

Treća sreća u subotu

- Mislim da smo sami sebi napravili jednu vrhunsku priliku i ovim putem pozivam sve navijače, željne dobrog vaterpola, da nas dođe bodriti u subotu u Poljudu s početkom od 19:45 protiv Novog Beograda za titulu u Regionalnoj ligi - rekao je Ivan Marcelić pa dodao:

- Ovaj susret za navijače sigurno nije bio pretjerano zanimljiv, ali nama je bilo bitno da smo ispoštovali dogovor s trenerom. Bili smo agresivni od početka, dobro smo plivali, znali smo da ćemo ih tako slomiti. Čak ranije od očekivanog. Izvrsna uvertira za subotu, a ta utakmica će sigurno biti teža, jer ipak se radi o momčadi koja je dvije godine za redom igrala finale Lige prvaka. 

Individualno vaša dobra predstava...

- Da, ali golman ne može imati dobru utakmicu, ako ispred njega kolege ne odrade vrhunski posao - skromno je dodao vratar Jadrana.

Marino Čagalj vratio se utakmicama nakon mononukleoze, koja ga je četiri mjeseca udaljila od bazena.

- Prošlo je bolje od očekivanog i nadam se da će se tako nastaviti. Oporavak je tekao super, neki izgube i po godinu dana karijere, kod mene je to bilo kraće - kratko se najprije Čagalj osvrnuo na svoj povratak pa dodao o utakmici u kojoj je rezultat cijelo vrijeme išao na mlin Jadrana.

- Oni su došli nakon jedne teške utakmice u Dubrovniku, prije tri dana su igrali Lencup protiv Juga i nije lako nakon toga opet dati maksimum. Mi smo bili motivirani, igramo doma, važno nam je ovo bilo. Od početka smo bili fokusirani, odradili to kako treba, nadam se da će tako biti i u subotu. Već smo treću godinu za redom u prilici da osvojimo ovaj trofej, nije to mala stvar - zaključio je Marino Čagalj.

- Ostvarili smo svoj primarni cilj, da u play-offu domaćeg prvenstva idemo na Mladost, koja nije niti malo lakši protivnik od Primorja. No, hipotetski ako prođemo u finale, a nadam se da hoćemo, imamo prednost domaćeg terena. Večeras je Zvezda djelovala demotivirano i tromo, a mi smo se nametnuli stavom i pobjeda niti u jednom trenutku nije dolazila u pitanje. Čestitam mladićima, maksimalno ozbiljno su shvatili zadatak - kratko je prokomentirao susret trener Jure Marelja.

image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 06:56