StoryEditor
Vaterpolokapetan ‘barakuda‘

Bušljina budućnost u reprezentaciji još je otvorena, ali i neizvjesna: Želim se oprostiti u Tokiju, iako mi se to sada čini dosta daleko

Piše Vedran Babić
22. travnja 2020. - 18:47
Peđa Milosavljević/Hanza Media

Andro Bušlje od hrvatske se vaterpolske reprezentacije planirao oprostiti na Olimpijskim igrama u Tokiju, no kako su one odgođene za godinu dana, sada više nije siguran što mu je činiti. Ostavlja vrata otvorena svim opcijama.

- Naravno da bih volio odigrati još jedne olimpijske igre, ali vidjet ćemo što će sve i kako biti nakon ove pauze. Sve mi se u ovom trenutku čini dosta daleko. Treba vidjeti i što će biti s mojim klubom Pro Reccom, u kakvoj ću formi ja biti... To je još jedna godina više. Ima vremena – kaže Bušlje (34), kapetan „barakuda” koji kapicu na crveno-bijele kockice nosi punih 15 godina i u tom je razdoblju osvojio nevjerojatne 22 medalje s velikih natjecanja.

Lani je na Svjetskom prvenstvu u Gwangjuu s Hrvatskom osvojio broncu, a u siječnju ove godine i četvrto mjesto na Europskom prvenstvu, pa se oproštaj u Tokiju činio idealnim, da zaokruži tri najveća natjecanja. Međutim, pomicanje Igara u 2021. godinu bitno mijenja stvari, a treba napomenuti i da Hrvatska još nije izborila nastup u Tokiju.

U svakom slučaju, Bušljina budućnost u reprezentaciji još je otvorena. Što se kluba tiče, ugovor ga s Pro Reccom veže do kraja ove sezone. Sezone koja se možda ni neće dovršiti. Prvenstvo je Italije prekinuto – navodno bi početkom svibnja tamošnji savez trebao odlučiti što i kako dalje – a zaustavljena je i Liga prvaka.

- Prvo bi se trebao početi odvijati neki normalan život pa tek onda sport, tako da ne znam koliko je to sve skupa realno. Volio bih da se nekako završi, naravno.

U Pro Reccu su još i Marko Bijač, koji se također poput Andre uspio vratiti kući, i trener Ratko Rudić koji je ostao u Italiji.

- Čuo sam se s Ratkom i nekoliko suigrača. Pratim situaciju. U karanteni su i ne mogu nikamo. Čak ni Francesco Di Fulvio nije mogao doći doma do Pescare. Svi se nadaju da ide nabolje, ali zasad se čini nekim sitnim koracima.

U izolaciji u svom dubrovačkom domu Bušlje održava fizičku kondiciju koliko može, iako ne zna kada će se uopće vratiti u bazen.

- Radim na sebi, ali nije to ni blizu onog što bih radio u normalnim uvjetima. Provodim i vrijeme s djecom, igram se s njima, vježbamo za školu, a volim pogledati i reprize velikih uspjeha hrvatskog sporta koji se prikazuju na televiziji.

Budući da vaterpolisti i plivači nigdje ne mogu simulirati uvjete treninga u bazenu, Bušlje priznaje da postoji strah od ozljeda jednom kad se svi vrate u standardni ritam treninga i utakmica.

- Dok nogometaši mogu trčanjem odraditi puno toga po pitanju prevencije ozljeda i zadržavanja forme, mi smo u vodi gdje je rad potpuno drukčiji, kao i skupine mišića koje se angažiraju. Sve ovisi o tome koliko ćemo još dugo biti izvan bazena. Već je i ovih mjesec dana puno. Držimo se i budimo jaki, sve će ovo proći i opet ćemo zajedno biti u bazenu – poručuje Andro Bušlje.

#ANDRO BUŠLJE

Izdvojeno

24. travnja 2020. - 20:10