StoryEditorOCM
TenisŽdrijeb

WTA Makarska Open: Martić protiv Marčinko, Ćirić Bagarić protiv Seidel, Lukas protiv JeanJean

Piše sport sd
3. lipnja 2024. - 20:21

Izvlačenjem ždrijeba u Tenis centru Makarska otvoren je WTA Makarska Open hosted by Valamar. Uz direktora turnira Feliksa Lukasa i tenisačice Petru Martić, Petru Marčinko, Kristinu Mladenović i Mayar Sherif, na izvlačenje su se tradicionalno odazvali župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban i gradonačelnik Makarske Zoran Paunović.

Čak osam igračica iz društva najboljih 100 nastupa ove godine, što još jednom pokazuje kako je Lukas sa svojim suradnicima napravio veliki posao. Prva nositeljica, španjolska tenisačica Sara Sorribes Tormo igra na otvaranju turnira protiv Rumunjke Miriam Bulgaru.

Braniteljica naslova i najbolja egipatska tenisačica u povijesti Mayar Sherif, igra protiv Latvijke Darje Semenistaje. Od naših tenisačica najveća zvijezda turnira je Petra Martić koja igra na otvaranju turnira protiv svoje sunarodnjakinje i imenjakinje Petre Marčinko, Tena Lukas igra protiv francuske tenisačice Leolije JeanJean.

Naša mlada nada Lucija Ćirić Bagarić igra protiv Njemice Elle Seidel, dok će Lea Bošković i Antonija Ružić igrati protiv kvalifikantica.

Župan Splitsko-dalmatinske županije zahvalio se direktoru turnira i njegovom timu na promociji sporta, županije i Hrvatske. Rekao je kako se vidi da se veliki trud svake godine ulaže u organizaciju turnira, organizatorima je zaželio lijepo vrijeme, a igračicama puno druženja uz preporuku da svakako razgledaju prekrasnu Makarsku. I iako kao župan ne smije biti pristran, otkrio je da će njegova supruga porijeklom iz Dugog Rata navijati za svoju susjedu iz Duća Petru Martić.

„Kad smo razmišljali o preseljenju turnira iz Bola u Makarsku cilj nam je bio zaokret u turizmu, zaokret po kojem je Makarska sada već poznata ne samo u Hrvatskoj nego i cijelom Mediteranu. Mičemo se od masovnog turizma, idemo prema specifičnim oblicima turizma. Sport je na neki način najvažniji dio tog zaokreta, 2024. postali smo Europski grad sporta, zahvaljujući i WTA turniru, ali i ostalim sportovima koji se ovdje događaju. Zanimljivo, kada je Europska komisija došla u inspekciju, začudilo ih je koliko ljudi se bavi sportom u Makarskoj, koliko rekreativaca, djece i starijih. Makarska živi sport i ovo

je najjači turnir 125 u svijetu i drago mi je da se događa u našem gradu. Uživajte i proširite dobar glas o Makarskoj po cijelom svijetu“, poručio je gradonačelnik Makarske.

„Ovako jak ždrijeb turnira s rankingom tenisačica i zvučnim imenima ne postoji u ovoj kategoriji u svijetu. Tu smo lideri i na to sam iznimno ponosan. Kao direktor službeno ne smijem imati preferencije, no neslužbeno bilo bi lijepo da se nakon 26 godina trofej WTA turnira vrati u Hrvatsku. Iako mi je Mayar Sherif po dolasku u Makarsku rekla da će ona opet pobijediti, vjerujem da nas očekuje gladijatorska borba i pravi sportski spektakl. Najbolje tek dolazi“, istaknuo je direktor Lukas.

Na turniru će nastupiti deveterostruka Grand Slam pobjednica i nekadašnji broj jedan u paru, francuska tenisačica Kristina Mladenović koja je dobila wild card za parove te brojne zvijezde svjetskog tenisa.

Turnir pratite u izravnim prijenosima na Sportklub televiziji, a finale u nedjelju, 9. lipnja, u 20 sati i na HRT-u

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. lipanj 2024 03:22