StoryEditorOCM
Tenissretan i ponosan

Tata Vekić pustio suzu: ‘Žala za zlatom nema. Donna je dala sve od sebe, a to je dovoljno. Ispunila je svoj san‘

Piše Ivan Renić
3. kolovoza 2024. - 20:02

Hrvatska broji i četvrtu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu. Prvo srebro našima donijela je Donna Vekić nakon poraza u finalu do Kineskinje Qinwen Zheng 2:6, 3:6. Rezultat možda ne sugerira tako, ali bila je to itekako velika borba. Kineskinja je na koncu bila bolja i valja joj čestitati na zasluženoj pobjedi. Nama zbog Donninog srebra ostaje samo ponos.

Baš tako odisao je njezin otac Igor. Sa suzom zastao je i kazao kako se osjeća, što mu je na duši.

- Danas se dogodilo ostvarenje jednog od Donninih najvećih snova. Moram biti sretan i zadovoljan. Žala za zlatom nema. U ovom trenutku smo jednostavno presretni i preponosni. Dala je sve od sebe, a to je dovoljno. Čuli smo se odmah nakon meča. Imamo medalju i to je najvažnije – rekao nam je Donnin otac Igor.

Ponos i sreću nije mogao sakriti niti njezin trener Nick Horvat. Čovjek je to koji je nakon Donne najzaslužniji za ovaj uspjeh. Bio je s njom u teškim trenucima, ali i sada kada je oko vrata stavila olimpijsko srebro.

image
Tom Dubravec/Cropix

- Nisam razočaran jer nije uspjela uzeti zlato nego sam ponosan jer je osvojila srebro. U finalu jednostavno nije išlo, protivnica je bila malo bolja, iako je meč bio na rubu da ga Donna opet okrene. Pogledajte rezultat, a onda i koliko je meč trajao. To dovoljno govori koliko je gusto bilo. Srebrna medalja sjaji kao zlato.

Donna je u nizu fantastičnih rezultata u posljednje vrijeme. Od Wimbledona do Olimpijskih igara. Može se reći da igra u životnoj formi.

- Znate da se najvećim uspjehom u tenisu smatra osvojiti neki Grand Slam ili barem doći blizu toga. A Donna je bila u polufinalu Wimbledona i u finalu Olimpijskih igara na Roland Garrosu. Mene kao trener to strašno veseli.

image
Tom Dubravec/Cropix

Epske mečeve igrala je Donna u Parizu, a posebno se pamti onaj četvrtfinalu protiv Ukrajinke Marte Kostjuk. Drama u tri seta trajala je tri sata. Bio je to meč prepun preokreta, propuštenih i iskorištenih ‘break‘ i meč lopti. Ali onu zadnju je iskoristila Donna pokazavši nevjerojatnu mentalnu snagu.

- Nikad prije u životu nisam gledao takvu dramu. Sve je bilo kao u snu. Zemlja nije njezina omiljena podloga, a vidite što je pokazala... To govori o tome u kakvoj je formi, s kakvim samopouzdanjem igra. Ponosni smo na nju.

Prije ovog uspješnog razdoblja bila je Vekić u krizi rezultata. Nije je išlo. Trebala je očito raščistiti neke stvari, smiriti glavu i krenuti dalje.

- Bila je u krizi, dogodilo se nekoliko vezanih poraza. Ali podržali smo je u svemu. Odradili smo treninge, odradila je nekoliko dobrih mečeva u Roland Garrosu koji su joj vratili samopouzdanje. Kasnije su se stvari do kraja posložile na travi.

Slavit će se Donnino srebro. Bit će velika fešta u Parizu, a onda i po povratku u Hrvatsku.

- Idemo sada u hrvatsku kuću. Tamo ćemo proslaviti, a onda i u olimpijskom selu s ostalim sportašima – poručio je Horvat.

image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. rujan 2024 17:27