StoryEditorOCM
Tenisne viđa se često

Ne može bez drame: Đoković izgubio živce nakon bizarne odluke suca! Pogledajte zašto je Srbin ostao u nevjerici

Piše Sport SD
14. srpnja 2023. - 17:20

U tijeku je meč polufinala Wimbledona između Jannika Sinnera i Novaka Đokovića, osmog i drugog reketa svijeta. Igraju na Centralnom terenu u Londonu, a srpski tenisač u trenutku pisanja ovog članka ima 2:0 u setovima (6:3, 6:4), i jednom nogom je već u finalu, a trenutno se igra "tiebreak" trećeg seta.

Zanimljiv trenutak dogodio se u drugom setu pri servisu Novaka Đokovića. Na semaforu je stajalo 2:1 u korist Srbina i 15:15, a onda je rekordni Grand Slam osvajač izgubio poen na posve neuobičajen način. Naime, nakon četiri izmjene, Đoković je backhand paralelom pokušao probiti Sinnera i pritom ispustio snažan krik. Talijan je uspio vratiti silovit udarac, ali i prije nego što je Đoković zamahnuo, sudac Richard Haigh zaustavio je igru i dodijelio poen Sinneru.

Razlog? Zbog navodnog ometanja protivnika, barem je tako procijenio Haigh. Po njegovom mišljenju, Đokovićev krik valjda je bio preintenzivan ili preglasan, pa je Sinner, sukladno pravilima u takvoj situaciji, "ni kriv ni dužan" zaradio poen.

Situaciju pogledajte OVDJE.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. lipanj 2024 02:09