StoryEditorOCM
Tenisfrench open

Ćorić izgubio u prvom kolu Roland Garrosa, Fett prošla u drugo kolo protiv Španjolke

Piše HINA
26. svibnja 2024. - 20:41

Najbolji hrvatski tenisač Borna Ćorić poražen je u 1. kolu Roland Garrosa od Francuza Richarda Gasqueta s 7-6 (5), 7-6 (2), 6-2, te hrvatski muški tenis nema više predstavnika u pojedinačnoj konkurenciji Pariza.

Ćorić (ATP-71.) je izgubio u tri tijesna seta protiv francuskog veterana, 37-godišnjega Gasqueta nakon tri sata i 35 minuta igre. Ćorića su nijanse dijelile od osvajanja barem jednog seta, a ključni nedostatak imao je u realizaciji šansi za oduzimanje servisa - od čak 15 iskoristio je samo tri.  Francuz je od tri prilike iskoristio dvije i na iskustvo dobio meč.

Bio je ovo njihov treći sraz, a Francuz vodi s 2-1.

Hrvatska tenisačica Jana Fett izborila je drugo kolo Roland Garrosa pobjedom nad Španjolkom Jessicom Bouizas Maneiro s 6-2, 3-6, 7-5 nakon 130 minuta velike borbe.

Fett (WTA-126.) se u glavni turnir probila kao "sretna gubitnica" jer je poražena u zadnjm kolu kvalifikacija, ali je po renkingu ipak ušla među 128 najboljih.

Tamo ju je čeka  87-igračica svijeta, koja je nakon gubitka prvoga seta i 3-3 u drugom  dominirala i bila blizu pobjedi, pogotovu nakon vodstva 4-1 u trećem setu. No, tada je uslijedio pljusak i jedno satni prekid koji je donekle pomogao Jani, jer je dobila dva gema po povratku na terene, no Maneiro je ipak kod 5-3 servirala za meč.

Fett se spasila, dobila preostala tri gema i ušla u 2. kolo gdje je čeka 42. igračica svijeta, Čehinja Maria Bouzkova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. lipanj 2024 21:24