StoryEditorOCM
Strani nogometsve se otkrilo

‘Za ovo netko mora odgovarati!‘; Srbi poslali reprezentativce na Euro uz hrvatsku zastavu, kad je Vučić to shvatio...

Piše SPORT SD
26. lipnja 2024. - 11:00

Srpska nogometna reprezentacija sinoć je ispala s Europskog prvenstva nakon remija s Danskom (0:0). To je još jedan u nizu neuspjeha Srbije na velikim nogometnim natjecanjima, a kako to obično kod njih biva, igrači upiru prstom jedni u druge, u izbornika...

Glavni i odgovorni urednik Informera Dragan J. Vučićević nakon eliminacije s Eura otkrio je u svom uključenju u emisije "Prve info" zašto je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić bio neraspoložen kada je ispratio srpsku reprezentaciju put Njemačke.

- Tko je vidio, primijetio je da je predsjednik bio neraspoložen. Znate li zašto?  Na avionu je bila hrvatska zastava, uveli su predsjednika s hrvatskom zastavom. Ogromna blamaža, a nisam htio o tome pričati do danas. Netko mora za ovo odgovarati, očekujem reakciju nadležnih organa. Znam predsjednika, on ne reagira... Očekujem da progovori o svemu ovome. Na avionu kojim je ispraćena reprezentacija bila je hrvatska zastava. Znao sam, a nismo objavili. Znao sam od tog dana. Nisam objavio zato što je to blamaža i sramota - rekao je Vučićević, inače prijatelj predsjednika Vučića koji je njegovom tabloidu "glavni urednik".

Vučićević se zatim osvrnuo na srpskog izbornika Dragana Stojkovića Piksija...

- Kada sam vidio kako govori da se nismo izblamirali... Tko vas je poslao s milijunskim plaćama da budemo vreća za udaranje? Svi su igrali bolje od nas, Mađari, Gruzija... Jedan ugurani gol u posljednjoj sekundi... Oni ne znaju što igraju. Nisam stručnjak, moderni nogomet traži sistem, traži taktiku, ozbiljnog trenera, analitičara, znalca. Ovo što je pokazano u Njemačkoj je ozbiljan debakl i neuspjeh - rekao je Vučićević.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. lipanj 2024 11:01