StoryEditorOCM
Strani nogometMašina za golove

Vratari strepe od ‘mulca‘, zabio je 500 pogodaka, a uskoro bi mogao postati najmlađi debitant u Serie A

Piše K. M.
23. studenog 2023. - 12:30

Francesco Camarda ime i prezime je podcrtano u bilježnicama svih svjetskih skauta. Talijanskog ‘wonderkida‘ krasi epitet ‘mašine za golove‘, a u dosadašnjoj, nazovimo je, karijeri zabio ih je gotovo 500.

Ništa to ne bi bilo čudno da nije riječ od 15-godišnjaku koji igra već za juniore Milana pod trenerskom palicom Ignazia Abatea, a prema novim vijestima tu neće stati. Camarda bi uskoro mogao postati i standardni član prve momčadi, a to će biti sigurno u idućoj utakmici protiv Fiorentine.

Naime, ozljeda Noaha Okafora nagnala je Stefana Piolija da posegne za 15-godišnjim napadačkim čudom koji ima nerealne brojke i za ‘dječji‘ nogomet. Ako debitira, Camarda bi mogao postati najmlađi u povijesti Serie A, a trenutno tu titulu drži Widsom Ameya iz Bologne, rođen 2005. godine.

Camarda je ove sezone zabio sedam golova za juniore Milana, koje su Hajdukovi prošle sezone pobijedili u polufinalu Lige prvaka. Mladi talijanski napadač tresao je mrežu jednom u prvenstvu, tri puta u Ligi prvaka i jednom u Kupu.

Ono na čemu čelnici Milana intenzivno rade neko vrijeme je njegov ugovor. Napadač još uvijek nema profesionalni ugovor s talijanskim velikanom, a jasno je da bi ga što prije trebali vezati s obzirom na njegov eksplozivni razvoj i interes drugih europskih velikana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 11:11