StoryEditorOCM
Strani nogometMalteški sokol

Utakmica života! Nikada nije sudio seniorskoj reprezentaciji u službenim susretima, a sada će se ‘učiti‘ na Hrvatskoj

6. rujna 2023. - 18:50

Utakmicu reprezentacija Hrvatske i Latvije koja će se u petak (20.45 sati) u sklopu kvalifikacija za Euro 2024. godine igrati na riječkoj Rujevici sudit će Philip Farrugia (35). Malo poznati malteški arbitar vrlo je neiskusan po godinama, a još i više po stažu.

Nikada još Farrugia nije dijelio pravdu na seniorskim kvalifikacijskim reprezentativnim susretima, a i internacionalno seniorsko klupsko iskustvo mu je poprilično tanko. Dosad je Farrugia svirao u jednom susretu grupne faze Konferencijske lige (Bašakšehir - RFS), tri utakmice kvalifikacija tog natjecanja (Žilina - Dila Gori, Royal Antwerp - Drita i Farul - Helsinki) te jednom ogledu kvalifikacija Lige prvaka Urartu - Zrinjski). Za malteškog arbitra ovo će biti najvažnija utakmica karijere.

Pomoćnici će mu biti sunarodnjaci Alan Camilleri i Luke Portelli, a s Malte je i četvrti sudac Trustin Farrugia Cann. Dobro je što će u akciji biti i VAR. Dvojac u VAR sobi bit će iz Italije. VAR sudac je Luca Pairetto, a AVAR Michael Fabbri.

Za usporedbu drugu utakmicu naše skupine D između Turske i Armenije koja je i iz nenogometnih razloga pod posebnim povećalom sudit će poznati Talijan Daniele Orsato. Talijan je u karijeri svirao i finale Lige prvaka, ali nažalost i polufinale na Svjetskom prvenstvu u Kataru lani između Hrvatske i Argentine (0:3) nakon kojeg je bilo dosta sudačkih repova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. lipanj 2024 08:06