StoryEditorOCM
Strani nogometnova destinacija?

Sprema se zvučni transfer Ivana Rakitića? Bivšem ‘vatrenom‘ moglo bi se obistiniti njegovo proročanstvo

Piše SPORT SD
8. studenog 2023. - 09:26

Lionel Messi želi ponovno zaigrati s hrvatskim nogometašem u redovima svog Inter Miamija. To je vijest koja je glasno odjeknula sportskim eterom, a riječ je o Ivanu Rakitiću s kojim je slavni Argentinac ranije dijelio svlačionicu u dresu Barcelone.

Messi u Interu već igra s Jordijem Albom i Sergijom Busquetsom, bivšim suigračima iz Barcelone, a uskoro bi im se trebao priključiti i Luis Suarez. El Gol Digital navodi da je Messi osobno tražio od suvlasnika Intera David Beckhama da se raspita o mogućem dovođenju bivšeg hrvatskog reprezentativca. Rakitić je s Messijem i Suarezom dijelio svlačionicu u Barceloni punih šest godina, a o tom je periodu uvijek imao samo lijepe riječi, pišu Sportske novosti.

- Messi i Suarez bili su moji suigrači šest godina. Jako ih poštujem, iako nisu moji najbolji prijatelji, rekao je Rakitić u jednom intervjuu za El Desmarque.

Zanimljivo je kako je Rakitić u jednom intervjuu iz 2020. godine govorio o mogućem odlasku u MLS ligu, za koju je imao lijepe riječi, konkretno baš u tada novoosnovani Inter iz Miamija.

- Vidjet ćemo, možda će me David Beckham pozvati, rekao je tada proročanski Rakitić.

I uistinu, tri godine kasnije Beckhamov poziv možda uistinu stigne, ili je već stigao. Danas 35-godišnji Rakitić je Barcelonu napustio prije tri godine i vratio se u Sevillu, a ugovor s andaluzijskim klubom mu istječe na ljeto sljedeće godine. Nije poznato koliko bi mu Beckham mogao ponuditi, ali zasigurno ne bi bila riječ o malom iznosu.

A odlazak u atraktivni Miami i momčad nakrcanu zvijezdama zvuči vrlo primamljivo. Ostaje za vidjeti kako će se situacija rasplesti...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 20:37