StoryEditorOCM
Strani nogometsretan i ponosan

Šok u Madridu, Toni Kroos objavio kraj karijere, oglasio se na društvenim mrežama

Piše Sport SD
21. svibnja 2024. - 13:01

Toni Kroos na kraju sezone odlazi u nogometnu mirovinu. Svoje poglavlje u Realu će zaključiti 1. lipnja, u finalu Lige prvaka protiv Borussije Dortmund na Wembleyju, a zadnje utakmice Kross će odigrati za reprezentaciju Njemačke na Europskom prvenstvu.

Kroos se oglasio na društvenim mrežama...

- 17. srpnja 2014., dan mog predstavljanja u Real Madridu, dan koji je promijenio moj život. Kao nogometaša, ali i posebno kao osobe. Bio je to početka novog poglavlja u najvećem klubu na svijetu. Nakon deset godina, na kraju sezone to poglavlje dolazi kraju. Nikada neću zaboraviti to uspješno vrijeme. Zahvaljujem se svima koji su me otvorenog srca primili i ukazali mi povjerenje. Posebno bih se želio zahvaliti vama, dragi Madridisti, na vašoj privrženosti i ljubavi od prvog do posljednjeg dana. Ujedno, ova odluka znači da će moja karijera aktivnog nogometaša završiti ovog ljeta nakon Eura. Kao što sam uvijek govorio: Real Madrid jest i bit će moj posljednji klub. Sretan sam i ponosan što sam u svom razmišljanju našao pravi trenutak za svoju odluku i što sam je mogao sam izabrati. Moja je ambicija uvijek bila završiti karijeru na vrhuncu svoje izvedbe. Od sada je samo jedna misao vodilja: Idemo po 15. Ligu prvaka, napisao je.

image
AFP

Veliko je to iznenađenje, očekivalo se da će potpisati još jednu sezonu za kraljevski klub. No jedan detalj nakon velikog slavlja i plasmana u finale Lige prvaka upao je u oko navijačima Reala i španjolskim medijima.

Kroos se nakon utakmice protiv Bayerna nije odmah priključio suigračima u velikom slavlju, dok su oni slavili u svlačionici, Kroos je s članovima obitelji ostao na praznom stadionu. S djecom i suprugom je prvo sjeo na klupu, nakon čega i na sami teren. Sve što je Nijemac radio se činilo kao oproštaj od stadiona na kojem je proveo proteklih deset godina.

Kroos je u ljeto 2014. došao u Real iz Bayerna i osvojio apsolutno sve što se može osvojiti - pet Liga prvaka, četiri naslova prvaka, jedan Kup i još pregršt trofeja s kojima je postao jedan od najtrofejnijih igrača u povijesti kraljevskog kluba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
31. svibanj 2024 18:53