StoryEditorOCM
Strani nogometpovratak u italiju

Nekad velika nada Hajduka iznenadila izborom kluba, nakon Poljuda karijera mu je u silaznoj putanji

Piše Sport SD
24. rujna 2024. - 10:27

Andrija Balić (27) karijeru nastavlja u Italiji. Potpisao je Balić za Chieti kao slobodna igrač, a klub se natječe u četvrtoj talijanskoj ligi.

Balić je slovio za jednog od najvećih talenata Hajduka. Za splitski sastav je upisao 45 nastupa i zabio deset golova, te upisao pet asistencija, a 2016. godine prodan je u Udinese za tri milijuna eura. Za talijanskog prvoligaša je u 33 utakmice zabio jedan gol i upisao jednu asistenciju.

Udinese ga je ubrzo poslao na posudbe pa je igrao u Fortuni, Perugii i Dunajskoj Stredi koja ga je 2020. godine i otkupila od Talijana. U Slovačkoj je odmah proigrao i zabio 12 golova i upisao osam asistencija u prvoj sezoni za Dunajsku Stredu, ali je  ispao iz ekipe zbog ozljeda pa je posuđen u Bansku Bystricu odakle je otišao u Zrinjski.

Iako je u Zrinjskom najavljivan kao veliko pojačanje, u dresu BiH prvaka odigrao je tek četiri utakmice. Nakon Zrinjskog početkom ove godine odlazi u Slovačku, u Zlate Moravce koji je ispao iz lige, a sada je član talijanskog četvrtoligaša.

Povezivalo se Balića s Hajdukom nekoliko puta, ali do povratka nije došlo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. rujan 2024 10:27