StoryEditorOCM
Strani nogometopet bacili milijune

Legenda srpskog nogometa bez dlake na jeziku: U Crvenoj zvezdi više ništa ne valja!

Piše Mladen Bariša/SN
2. studenog 2023. - 18:54

Je li strategija izraelskog stožera promašena? Prije nego pronađemo relevantan odgovor na postavljeno pitanje moramo (iz sigurnosnih razloga) biti politički korektni i konstatirati da se pitanje odnosi isključivo na nogomet i petoricu izraelskih trenera, koji predstavljaju dominantni dio stručnog stožera beogradske Crvene zvezde.

Barak Bakhar postao je koncem svibnja glavnim trenerom najboljeg srpskog kluba. Prethodno je tri sezone (vrlo uspješno) vodio Maccabi iz Haife. Međutim, samo pet mjeseci nakon inauguracije, izraelski trener u Beogradu proživljava teške trenutke. Iako se Crvena zvezda plasirala u Ligu prvaka (nakon tri kola ima jedan bod i posljednja je u skupini s Manchester Cityjem, Leipzigom i Young Boysom), u nacionalnom prvenstvu zaostaje za vodećim Partizanom šest bodova (poslije 12 odigranih kola). Unatoč deklarativnoj potpori klupskog vodstva, Bakhar je izložen baražnoj vatri srpskih medija, ali i Zvezdinih legendi.

Nakon što je srpski prvak u srijedu navečer odigrao na Marakani samo 1-1 protiv Bačke Topole (gosti su poravnali u sudačkoj nadoknadi), o izraelskom se treneru očitovao Dragiša Binić. Radi se o napadaču, koji je bio u sastavu Crvene zvezde 1990. kada je u Bariju, u finalu tadašnjeg Kupa prvaka beogradska momčad pobijedila Olympique iz Marseillea boljim izvođenjem jedanaesteraca. Binić je bio jedan od strijelaca s bijele točke.

- Gledao sam utakmicu protiv Bačke Topole i vidio neke stvari koje smatram nedopustivima kada je Zvezda u pitanju. Igrači koji nose Zvezdin dres uopće ne trče. Istovremeno, nisam vidio rad trenerske ruke. Ali, sam vidio početničke greške. Ne mogu vjerovati da Zvezda igra onako sporo i kilavo. Ja tebi, ti meni... Ne razumijem. Kao da nikada nisam nosio Zvezdin dres. Nisam vidio loptu u prostoru, nisam vidio kretanje bez lopte, trku, igru "jedan na jedan" – konstatirao je očigledno rezignirani Binić., pišu Sportske novosti.

A onda je u fokus kritike stavio Bakhara...

- Koliko čujem, on i ne ulazi u svlačionicu. Odvojen je od igrača, nema osjećaj za njih i njihove probleme. Ne živi s njima. Niti igrači se ne ponašaju kao momčad. Gotovo da međusobno i ne govore. Nema druženja van terena. Nogomet je kolektivni sport i ako ne želiš ispraviti pogrešku svog suigrača, to nije u redu. Stoga sam dojma da u Zvezdi ništa ne valja, počevši od trenera i njegovog rada.

Još jedan detalj užasava Binića...

- Puno je u Zvezdi stranih igrača. Nemam ništa protiv njih, ali previše ih ima. Većinu bi trebali predstavljati domaći igrači, koji razumiju navijače, imaju osjećaj za klub. U moje vrijeme igrači su ginuli za Zvezdin grb, suigrače... Kako mislite da smo postali prvaci Europe? Teško mi je prihvatiti što se događa mom klubu. Ne može tako dalje – smatra Binić.

Istovremeno, novinari su već konstatirali kako je Bakhar pogrešno tempirao formu igrača, "promašio" s pojačanjima, izgubio kontrolu u svlačionici...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. lipanj 2024 13:06