StoryEditorOCM
Strani nogomettrajnije rješenja

Lazio pronašao zamjenu za Tudora: nakon što je izborio ostanak s Veronom potpisao je višegodišnji ugovor s ‘orlovima‘

Piše Hina
11. lipnja 2024. - 22:00

Talijanski nogometni prvoligaš Lazio za novoga je trenera imenovao 60-godišnjeg Marca Baronija koji će na toj dužnosti naslijediti hrvatskog stručnjaka Igora Tudora koji je prošloga tjedna dao otkaz zbog neslaganja s klupskim čelnicima.

Tudor je na klupi Lazija proveo tek tri mjeseca, u ožujku je preuzeo klupu rimskog kluba od Maurizija Sarrja te je serijom pozitivnih rezultata odveo momčad do sedmog mjesta u Serie A te izborio nastup u Europskoj ligi sljedeće sezone. No, kako se čelnici rimskog kluba i Tudor nisu mogli usuglasiti oko mnogih pitanja za igrači kadar i klupsku politiku u budućnosti došlo je do razlaza.

Tudoru je Lazio bio treći talijanski klub kojeg je vodio u karijeri. Dva puta je bio trener Udinesea, a jednom Verone. Prije Lazija je tijekom 2022. i 2023. godine vodio Marseille.

Baroni je, pak, u netom oončanoj sezoni vodio Veronu s kojom je izborio ostanak u društvu najboljih. Radi se o treneru koji je dosada bio stručnjak za vođenje momčadi koje se bore za ostanak, bio je ranije na klupama Leccea, Frosinonea i Beneventa, a s Laziom je potpisao višegodišnji ugovor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. lipanj 2024 22:23