StoryEditorOCM
Strani nogometNije ih štedio

Italiju tresu riječi bivšeg izbornika, žestoko se obrušio: ‘Igrači nisu sposobni, nemaju kvalitetu...‘

Piše SN
30. lipnja 2024. - 09:55

Italija je porazom od Švicarske (0:2) ispala s Europskog prvenstva što je prouzrokovalo brojne kritike na Apeninima. Javnost je ogorčena prikazanom igrom na Euru, kao i rezultatom, a oštar je, između ostalih, bio i legendarni Fabio Capello, pišu Sportske novosti.

- Jeste li uvjereni da ova reprezentacija uopće ima kvalitetu? Ova momčad, čim malo smanji tempo i naiđe na ekipu s normalnim tempom, dolazi u velike poteškoće. Igru su mijenjali tisuću puta. Spalletti je mijenjao igru tisuću puta. Na ovoj utakmici je Fagioli bio ispred četvorice braniča i bio je potpuno beskoristan - rekao je Capello i dodao:

image
Goran Mehkek Cropix

- Najgore je to što smo svaki put, kada bismo krenuli naprijed, bili izloženi na suprotnoj strani i nitko to nije primijetio. Napravljeno je previše taktičkih pogrešaka. Vidio sam raštrkanu reprezentaciju. Nije moguće da smo u drugom poluvremenu još uvijek pokušavali igrati kroz sredinu protiv momčadi koja se branila s petoricom igrača, da nismo uspjeli raširiti igru. To znači da igrači to ne vide i nisu sposobni, pa zbog toga dodaju loptu na 7-8 metara. Vidio sam puno zbrke.

image
AFP

Iz Capellovih izjava jasno se ističe kako Italija jednostavno nema momčad za veće rezultate.

- Taktički smo sve pokušali, ali nismo vidjeli ništa osim raštrkane momčadi po terenu. Imao sam dojam da nije bilo reda. Mislim da je Spalletti precijenio momčad. Imao je svoje ideje i želio je vidjeti određenu vrstu igre, ali kvaliteta igrača je takva kakva jest. Njihov dinamizam je takav kakav jest. Kada naši klubovi ostvare rezultat u europskim natjecanjima, to je zato što nam pomažu strani igrači - zaključio je Capello.

image
AFP
image
AFP
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. lipanj 2024 09:55