StoryEditorOCM
Strani nogometprvi protivnik

Dobro su vježbali zabijanje golova: Španjolci nakrcali mrežu Andore, trostruki strijelac veznjak Mikel Oyarzabal

Piše Hina
5. lipnja 2024. - 23:43

Prvi hrvatski suparnik na EURO-u, reprezentacija Španjolske je u pripremnom susretu igranom na stadionu Nuevo Vivero u Badajozu pobijedila Andoru sa 5-0.

"Furija" protiv koje će "Vatreni" otvoriti EURO 15. lipnja u Berlinu, nije dozvolila nikakvo iznenađenje protiv 164. reprezentacije svijeta.

Odabranici izbornika Luisa de la Fuentea su slavili sa 5-0, pri čemu su četiri gola postigli u u drugom dijelu.

Mrežu Ikera Alvareza načeo je Ayoze Perez u 24. minuti, a nakon diskretnog prvog poluvremena, Španjolska se probudila izmjenama koje je uveo De la Fuente.

"La Roja" se razigrala u napadu s ubitačnim Oyarzabalom, autorom hat-tricka, a pobjedu je kompletirao Ferran Torres.

Oyarzabal je povećao na 2-0 u 53. minuti nakon što je ušao u drugom poluvremenu umjesto Morate. Veznjak Real Sociedada je zabio i iduća dva gola na susretu (66, 73). Konačnih 5-0 postavio je Ferran Torres u 81. minuti.

De la Fuente je otvorio utakmicu s Davidom Rayom na golu, u obrani su zaigrali Llorente, Vivian, Cubarsi i Grimaldo, na sredini terena Pedri, Garcia i Baena, a u napadu Ferran Torres, Morata i Ayoze Perez.

U nastavku su zaigrali i Cucurella, Lopez, Zubimendi, Oyarzabal, te Le Normand.

Španjolsku prije EURO-a očekuje i ogled protiv Sjeverne Irske 8. lipnja u Palma de Mallorci.

"Furija" otvara EP ogledom protiv Hrvatske 15. lipnja u Berlinu, potom će 20. lipnja odmjeriti snage protiv Italije u Gelsenkirchenu, a grupnu fazu će zatvariti protiv Albanije u ponedjeljak, 24. lipnja u Dusseldorfu.

Francuska nogometna reprezentacija pobijedila je u Metzu Luksemburg s 3-0 u prijateljskom ogledu, a istaknuo se najbolji francuski igrač Kylian Mbappe s pogotkom i dvije asistencije.

Francuski izbornik Didier Deschamps od početka je protiv Luksemburga postavio najjaču momčad, ali su Luksemburžani kapitulirali prvi put tek u 43. minuti, strijelac je bio Kolo Muani. Minimalnih 1-0 je bilo do 70. minute kada je Clauss povećao na 2-0, a obje asistencije kod uvodna dva gola Francuske upisao je Mbappe koji je pogotkom u 85. minuti postavio konačnih 3-0.

Na EP je Francuska smještena u skupinu D zajedno s Nizozemskom, Austrijom i Poljskom.

Belgija je u Bruxellesu igrala protiv Crne Gore te je pobijedila 2-0 golovima na kraju poluvremena. Kevin De Bruyne je bio strijelac prvog gola na susretu u 44. minuti, dok je u 94. s bijele točke pogodio Trossard za konačnih 2-0.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. lipanj 2024 18:35