StoryEditorOCM

Danci golčinom osigurali remi protiv Engleske i zakomplicirali skupinu

Piše HINA
20. lipnja 2024. - 20:04

U dvoboju 2. kola C skupine EURA u Frankfurtu su nogometaši Danske i Engleske odigrali 1-1 (1-1).

Za Englesku je zabio Harry Kane (18), a za Dance Morten Hjulmand (34).

Englezi i Danci su borbenošću doslovce preorali kišom natopljen travnjak u Frankfurtu, a njihov dvoboj je završio podjelom bodova, što znači danakon trećeg remija u četiri utakmice ove skupine ništa nije riješeno i sve momčadi imaju šanse za prolaz. Englezi mogu biti zadovoljniji jer vode u skupini s četiri boda, a Danci su ipak pružili dovoljno da napuste travnjak neporaženi, dok je na momente impresionirala njihova količina trke. Utakmica će se pamtiti i po ogromnom broju udaraca izvan šesnaesterca, od kojih je ušao onaj Hjulmandov.   

Engleski izbornik Gareth Southgate nije mijenjao svoju početnu postavu protiv Danske od startne pobjede nad Srbijom. To je bilo prvi put u 16 utakmica da je Southgate izveo nepromijenjenu postavu u uzastopnim utakmicama.

Nije u prvom poluvremenu bilo izrazitih prilika, puno se pokušavalo dalekometnim udarcima, a oba su gola pala nakon velikih pogrešaka. Prvo je u 18. minuti natrčali Kyle Walker oduzeo loptu neopreznom lijevom beku Victoru Kristiansenu, potom ubacio u kazneni prostor gdje se lopta, nakon niza odbijanja, idealno našla ispred Kanea koji je zakucava u mrežu. Danci su izjednačili u 34. minuti kada je Kane neobjašnjivo poslao napamet loptu koja je došla do Danaca, a veznjak Morten Hjulmand s 28 metara neobranjivo pogodio sami desni kut engleskih vrata. 

Uz golove, u prvom dijelu je dvaput pokušavao udarcima Danac Marc Hojberg, a čak triput engleski napadač Phil Foden. 

Najaktivniji engleski igrač Foden u 56. minuti je s 25 metara zatresao desnu vratnicu, a potom je Hojberg opet pokušao izdaleka, ali je Pickford bio spreman. U 71. minuti Jude Bellingham je uputio točan pas prema novoušlom Olieu Watkinsu, a njegov udarac brani vratar Kasper Schmeichel.

U 85. minuti po peti puta na utakmici izvan šesnaesterca puca Hojberg, a lopta odlazi tik pored vratnice.

U zadnjem kolu igraju Danska i Srbija, te Slovenija i Engleska.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. lipanj 2024 20:04