StoryEditorOCM
RukometTAKO TREBA

Srbi nas popljuvali ‘Hrvatska u rasulu, mi smo za njih sila‘, pa dobili lekciju. Sad pišu: ‘Nikad ne otpisujte Hrvate!‘

Piše Marko Bilić
13. siječnja 2024. - 12:43

"Raspad sistema u Hrvatskoj, Srbija je sad za njih sila: nekad ređali medalje, sad menjaju ime i broje otkaze" – ovo je naslov srpskog portala Mondo od prije četiri dana koji je vrlo kritički, pa i podcjenjivački pisao o mogućnostima naših rukometaša na Europskom prvenstvu u Njemačkoj.

- Hrvatska je u velikim, velikim problemima pred Europsko prvenstvo. Tim koji više ne želi da se zove Kauboji izuzetno je oslabljen. Već i prije vijesti o ozljedama Hrvatima je davano manje šanse nego Srbiji, a sad ih gotovo nitko ne vidi u borbi za medalje.

Nakon dugo godina Srbi su "nanjušili" prigodu da konačno budu ispred Hrvata na jednom rukometnom natjecanju. Otuda i ovaj tekst o totalnom rasulu u našim redovima.

Nakon spektakularne predstave momčadi Gorana Perkovca koja je "unakazila" favorizirane Španjolce na otvaranju prvenstva i nanijela im najteži poraz na europskim prvenstvima ikada – druga priča.

Isti Mondo "posuo se pepelom" i u naslovu poručio "Nikada ne otpisujte Hrvate u rukometu!", te dodao "Pregazili su Španiju, ovakav poraz se ne pamti na EP".

- Nevjerojatna partija Hrvatske i velika pobjeda na startu Europskog prvenstva. Bivši "kauboji" su razbili jednog od favorita za zlato pokazavši da ih nitko ne smije otpisati – piše Mondo.

Srpski portal nahvalio je igru hrvatske reprezentacije, ističe kako je ovo najteži poraz Španjolaca ikada na europskim prvenstvima, te da su jedina dva poraza od deset golova razlike doživjeli protiv – Hrvata.

- Ovo je bio poviiesni meč. Nikada do sada na EP Španjolci nisu primili 39 golova, niti izgubili dvoznamenkastom razlikom. I to protiv Hrvata koje su svi unaprijed otpisali.

image

Šoštarić otkriće

Ante Čizmić/Cropix

Srpski Telegraf izašao je s naslovom "Hrvatska šokirala Španjolsku", dok Blic prenosi reakcije poraženih Španjolaca pod naslovom "Brutalni Balkanci su nas unakazili, španjolski mediji surovo iskreni"

Sjajna predstava naše momčadi odjeknula je cijelom regijom. Bosanskohercegovački SportSport navodi "Španjolci ne znaju što ih je snašlo: izgledalo je kao da igramo u Zagrebu".

Posebno lijepu objavu o našoj reprezentaciji potpisao je Radio Sarajevo pod naslovom "Bravo, susjedi: sjajna Hrvatska deklasirala Španjolsku u nestvarnom meču", te dodao:

- Hrvatska je prvak svijeta. Istina prvi meč, ali kako su odigrali naši susjedi ovo je igra za sami vrh i borbu za zlatnu medalju!

Pa neka tako i bude!

image

 

Kakva fotografija... Emocije se za.ebane

Ante Čizmić/Cropix
image

Dule

Ante Čizmić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 01:06