StoryEditorOCM
OstaloUSPJEH

Vitomir Maričić ukupni pobjednik Adriatic Depth Trophy

Piše Joško Dadić
26. lipnja 2024. - 15:41

Uvijek izazovni akvatorij otoka Krka, točnije Kanal Krušija između Cresa i Plavnika, ugostio je po sedmi put Državno prvenstvo u ronjenju na dah u organizaciji Adriatic Freedivinga.

U ženskoj konkurenciji od Hrvatica najdublja i bodovno najbolja je ponovo bila Sanda Delija iz riječkog kluba Ocean, koja je zaronila u disciplini povlačenja po konopu, dok je u muškoj ukupno najbolji bio Vitomir Maričić s najviše bodova te je ponovo osvojio Adriatic Depth Trophy zaronima na 100 i 93 metra u disciplinama s dvije peraje i povlačenjem po konopu.

Ovo je bila i proba reprezentacije koja je ovdje zadovoljavala norme za nadolazeća svjetska prvenstva u Francuskoj i Grčkoj, te je sada poznat i sastav reprezentacije. Prvi u disciplini povlačenja po konopu, najdublji čovjek na svijetu, Petar Klovar izborio je nastup zaronom na 100 metara, a priključuju mu se Sanda Delija i naravno Vitomir Maričić.

Po prvi puta nastupila su neka nova imena u ronjenju, Aron Gradištanec i Toma Čelar koji su zaronima na 50 i 40 metara pokazali da ne treba strahovati za budućnost ronjenja jer očito ima volje i talenta za nove generacije. Toma Čelar je medalji s bazena dodao sada i jednu iz dubine, čime je potvrdio da je kompletan ronilac na koga se može računati u budućnosti. Prošlogodišnja senzacija Donat Faraguna ove godine nije imao sreće s nastupima, ali neovisno o tome pomakao je neke osobne rezultate mjesec ranije na Filipinima, te je time ponovo u sastavu reprezentacije.

Sljedeća stanica na ronilačkoj karti u Hrvatskoj bit će u Pakoštanima, točnije u akvatoriju Žirja.

J.DADIĆ

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. lipanj 2024 14:54