StoryEditorOCM
OstaloNastupio u B finalu

Martin okončao nastup u Parizu i vjerojatno svoju olimpijsku priču, ali ipak nije i karijeru

Piše Hina, Sport SD
3. kolovoza 2024. - 11:33

Legendarni hrvatski veslač Damir Martin (36) osvojio je peto mjesto u B finalu utrke samaca na Olimpijskim igrama u Parizu osvojivši ukupno 11. mjesto na svojim četvrtim olimpijskim igrama. Najbrži u B finalu bio je Rumunj Mihai Chiruta, drugo mjesto je zauzeo Danac Sverri Nielsen, a treći je bio Japanac Ryuta Arakawa.

Martin je u, po svemu sudeći svojoj posljednjoj olimpijskoj utrci, bio peti zauzevši ukupno 11. mjesto. Sjajni hrvatski veslač je nakon ispadanja u polufinalu dao nagovijestiti kako njegova olimpijska priča završava u Parizu. Nakon što nije uspio izboriti A finala rekao je kako su ovo vjerojatno bilo njegove zadnje OI, ali ipak neće ovim završiti i karijeru kao što se možda moglo zaključiti. Ovo je izgledni kraj njegovih nastupa u samcu, zasitio se toga, ali u nekoj drugoj disciplini bi se mogao nastaviti natjecati na visokoj razini, možda i na OI u Los Angelesu za četiri godine.

Za 36-godišnjeg Vukovarca ovo su bile četvrte olimpijske igre. U Londonu 2012. godine je osvojio srebro u četvercu na pariće zajedno s Martinom i Valentom Sinkovićem, te Davidom Šainom, u Rio de Janeiru je bio srebrni u samcu, dok je u Tokiju, također u samcu bio treći.

Posebno pamtimo Rio de Janeiro gdje je "Damšo" za sedam tisućinki sekunde ostao bez zlata. Martin je nakon "fotofiniša" bio drugi, dok je za centimetar slavio Novozelanđanin Mahe Drysdale.

image

Damir Martin

Tom Dubravec/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. rujan 2024 01:20