stdClass Object ( [id] => 1224539 [title] => Gradski vijećnici izglasali pokretanje kandidature Splita za domaćinstvo Europskih igara 2027.: ‘Možemo postati mali velegrad ili ostati velika provincija‘ [alias] => gradski-vijecnici-potvrdili-pokretanje-kandidature-splita-za-domacinstvo-europskih-igara-2027-mozemo-postati-mali-velegrad-ili-ostati-velika-provincija [catid] => 284 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Na današnjoj sjednici Gradskog vijeća raspravljalo se o prijedlogu Zaključka o pokretanju postupka kandidature Grada Splita za organizaciju 4. Europskih igara 2027. godine. 

Prijedlog pokretanja procesa kandidatre za Europske igre 2027. godine splitski su vijećnici na kraju potvrdili. Predsjednik vijeća Zoran Domazet rekao je da je odluka bila jednoglasna, ali u stvarnosti je bio jedan glas protiv te odluke, onaj vijećnika Davora Matijevića koji je otvoreno kazao kako strahuje zbog eventualnih financijskih teškoća koje mogu zbog toga zadesiti naš grad.

Dogradonačelnik Antonio Kuzmanić je rekao da su prošle godine odradili pripremni sastanak u Rimu gdje su iskazali interes za organizaciju tog događanja. Prvi idući korak je da Grad Split izrazi želju za kandidaturom.

Mia Baćić, direktorica Ureda za komunikacije u HOO-u objasnila nešto više igrama koje se održavaju svako četiri godine.

- Zahtjevi za domaćinstvo su imati jasnu viziju i strategiju, oko deset sportskih borilišta, smještaj za najmanje 3000 sportaša, 1500 službenih osoba i 800 tehničkih službenih osoba - navela je Bačić.

Uz to, napomenula je kako je riječ o jedinom kontinentalnom višesportskom događaju izravno povezanim s Olimpijskim igrama u kojem sudjeluje 50 zemalja sudionika.

Za zahtjev za domaćinstvo 2027. godine potrebna je potpora nadležnih nacionalnih, regionalnih i lokalnih tijela. Potreban je organizacijski odbor s odgovarajućim osobljem, zatim besplatan pristup akreditiranim sudionicima i novinarima, organizacija najmanje 18 olimpijskih sportova te nekoliko izbornih, nabrojeno je između ostalog. Naglašeni su i benefiti grada domaćina - gospodarski, turistički i društveni.

Željko Jerkov, predsjednik Hrvatskog kluba olimpijaca smatra da su sazreli svi uvjeti da se s ovakvim prijedlogom izađe u javnost i da se krene u kandidaturu.

- Lijepo je i što su na današnji dan 1979. godine počele Mediteranske igre u Splitu, zato mi ovdje možemo razumjeti što jedna takva manifestacija znači za grad. Nama su Mediteranske igre promijenile oblik grada, a naše je mišljenje da s ovim igrama opet će se dogoditi korak naprijed. Objekti koji su se tad izgradili su se potrošili. Uz ove Igre idemo u mali velegrad, ako ne, ostat ćemo velika provincija, ako to ne razumijete, žao mi je. Od komunalnih doprinosa 130 milijuna kuna je grad uprihodovao na račun Spaladium arene, koji zbog više sile nije dovršen. Sport je ovom gradu dao sve! Na vama je da odlučite!

Davor Matijević je rekao detaljno objasnio razloge svog protivljenja:

- Nisam zadovoljan s pripremom ove točke jer osim nekih banalnih statističkih podataka te videa s evociranjem uspomena na naše sportske uspjehe nismo dobili ništa konkretno. Koja su 2 modela financiranja koja su navedena u prezentaciji, premalo podataka ste nam dali i ovo bi sve očito trebalo proći u revijalnom tonu. Prvi ste se prijavili za ove igre i bit ćete jedini, tako da nema smisla da žurite.Do sada su ove igre organizirali samo režimi, Baku i Minsk, a jedna Nizozemska je odustala zbog ogromnih troškova i neisplativosti. Katovice su trebale organizirati igre u Poljskoj 2023. godine, ali su i oni odustali zbog financija pa je isto preuzeo Krakow. Natežu se već dvije godine oko financiranja s vladom. Tražili su 216 milijuna eura, a sad su na kraju dobili 34,5 milijuna eura. Ugovor još nije potpisan, a do igara je samo 17 mjeseci.

Za takve igre vlada vrlo slab interes sponzora (čak i u jednoj Nizozemskoj) pa je neisplativost ogromna ... jasno je i zašto, ovo su potvrđeni sportovi: streljaštvo, atletika (timsko prvenstva), košarka 3x3, streličarstvo, badminton, rukomet na pijesku, nogomet na pijesku, boks, kanu, biciklizam, judo, karate, moderni peteroboj, muaythai, kickboxing, padel, streljaštvo, sportsko penjanje, stolni tenis, taekwondo, teqball (nogomet na stolu) i triatlon. Baš šokantno zvuči da nema interesa sponzora za prijenosom teqballa.

Što je s postojećom infrastrukturom, hoće li biti adekvatna. Upitno je što će biti do tad i sa Spaladium arenom. Hoće li Gripe biti adekvatne ukoliko nam Arena ne bude dostupna. Koliki će trošak snositi Split po pitanu gradnje ili prilagodbe infrastrukture Utopija je očekivati da će Europske igre biti ikakav pokretački okidač za razvoj grada kao što su to bile Mediteranske igre, a što su neki prezentirali u ovoj kampanji koju smo imali. Svjetsko rukometno prvenstvo 2009 je bilo zadnji put kad je Split pokušao, doduše na loš način, barem malim dijelom kopirati Mediteranske igre iz 79, a znamo kako je to ispalo.

Mislio sam da je gospodin Jerkov došao, kao akter koji je bio u prvom ešalonu kad se gradila nesreća od Spaladium arene, da nas upozori da ne idemo u novi trošak i potencijalnu financijsku ili organizacijsku katastrofu, ali očito nije ništa naučio iz svjetskog rukometnog prvenstva iz 2009. Želim vam svu sreću i želim da me demantirati, ali danas na mene ne računajte - rekao je Matijević.

---

image
Vladimir Dugandžić/Cropix
---

Riječ je zatim preuzeo Toni Tomas.

- Europske igre tek su počele s organizacijom, ne vidim razlog zašto u Splitu ne bi bilo zamašnjak za razvoj istih. Siguran sam da će arene biti pune u našem gradu, ovo je nama potrebno! Naša sportska infrastruktura je u katastrofalnom stanju, ako samo to napravimo - bit će fantastično. Sve osim jednoglasne odluke vijeća o prihvaćanju ovih igara bi me začudilo - kazao je Tomas.

---

image
Vladimir Dugandžić/Cropix
---

Aris Zlodre složio se s njegovim riječima, ali ga je zanimalo koliko će cijeli projekt koštati Grad.

- Ovo bi nas trebalo koštati cca 80 milijuna eura, financije su jedino što me zanima. Volio bhi da Split kao grad nema rizik – rekao je.

Jerkov je objasnio kako je ovo općehrvatski projekt, financijske obaveze ima i država a ne samo grad, zato svaka zemlja ima poseban zakon o tome.

- Očekuje se velika gledanost, a mi smo u dobroj smo poziciji jer su sportski prostori "čisti" – rekao je Jerkov, dok članovi HOO-a vjeruju kako će interes za Igre biti ogroman, marketinški sjajno popračen, dakle – isplativ.

- Hoćemo li ovo u konačnici prihvatiti je pitanje, sada donosimo samo odluku o tome jesmo li zainteresirani ili ne – objasnio je gradonačelnik, najavljujući kako će se tek potom moći detaljno raspravljati o toj temi.

- Rizik postoji i ima ga, na nama je da procijenimo i donesemo konačnu odluku hoćemo li se uistinu kandidirati – kazao je.

Ivana Ljulj Cvitanić podsjetila je kako pola godine čeka odgovor na pitanje o stanju sportske infrastrukture u gradu.

- Jasno nam je da je zbog nedostatka prostora razvoj sporta limitiran, ali moramo znati koje obveze grad poduzima. Ne smijemo ići megalomanski već funkcionalno – kazala je.

- Sve se može isfinancirati ako se hoće! Znamo da nemamo pokriveni teniski teren, nemamo gimnastičku dvoranu, ali mi to možemo napraviti. Treba nam na istoku grada adekvatan multisportski objekt. Nedostaje nam i smještaj za studente, jer želimo biti sveučilišni grad, u Lori imamo 52 hektara prostora gdje bi studentski centar "sjeo" taman – nabrajao je Jerkov.

- Imamo Stari Hajdukov plac gdje planiramo sportsko-parkovno-memorijalni centar, na Poljudu imamo projekt koji pripada sportu, na Brodarici planiramo atletski centar, planira se i sportski centar Istok u produženju Vukovarske ulice, imamo i kompleks na Gripama, Sportski centar na Firulama s POŠK-ovim bazenom, anketni natječaji za neke od njih idu početkom iduće godine. Ovo sve možemo uvezati da se oblik financiranja nađe kroz ovaj projekt – rekao je gradonačelnik Puljak.

---

image
Vladimir Dugandžić/Cropix
---

Jakša Balov prisnažio je inicijativu označivši je kao ono što Split jest – grad budućnosti.

- Neki su organizatori zbog financija odustali, ne bih volio da se uplašimo toga već da nađemo najbolji put, kazao je.

Punu potporu dao je i vijećnik Zoran Đogaš, naglasivši kako je ovo ozbiljan projekt kojim se moraju baviti ozbiljni ljudi. I Tomislav Prljević ovo vidi kao ulaganje u grad, djecu, budućnost, što je obaveza i od toga ne smijemo strahovati.

- Neće nam nitko ništa pokloniti, nego se moramo izboriti da priča bude financijski održiva. Svima je jasno da ozbiljnijih ulaganja u naš grad od zadnjih igara nije bilo – poentirao je.

---

image
Vladimir Dugandžić/Cropix
---

Vijećnik Ante Grubišić pozdravlja inicijativu za kandidaturu uvjeren kako projekt može postati državnim.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => prijedlog prošao [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [extra_fields_search] => prijedlog prošao 2 0 8236 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2022-09-15 08:33:48 [created_by] => 3122 [created_by_alias] => Gabrijela Radanović, Milena Budimir [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2022-09-15 10:34:27 [modified_by] => 3122 [publish_up] => 2022-09-15 09:51:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 107 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 284 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz sporta. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport [secure] => 0 [page_title] => Ostalo [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2022\/09\/15\/23408092.jpg","\/images\/slike\/2022\/09\/15\/23408338.jpg","\/images\/slike\/2022\/09\/15\/23408336.jpg","\/images\/slike\/2022\/09\/15\/23408340.jpg","\/images\/slike\/2022\/09\/15\/23408324.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Vladimir Dugand\u017ei\u0107\/Cropix","Vladimir Dugand\u017ei\u0107\/Cropix","Vladimir Dugand\u017ei\u0107\/Cropix","Vladimir Dugand\u017ei\u0107\/Cropix","Vladimir Dugand\u017ei\u0107\/Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1280","hd_23408092_1920.jpg":"1920x1080","k_23408092_1280.jpg":"1280x1280","k_23408092_1024.jpg":"1024x1024","k_23408092_640.jpg":"640x640","k_23408092_480.jpg":"480x480","k_23408092_340.jpg":"340x340","k_23408092_220.jpg":"220x220","o_23408092_1280.jpg":"1280x853","o_23408092_1024.jpg":"1024x682","o_23408092_640.jpg":"640x426","o_23408092_480.jpg":"480x320","o_23408092_340.jpg":"340x226","o_23408092_220.jpg":"220x146","h_23408092_1280.jpg":"1280x854","h_23408092_1024.jpg":"1024x683","h_23408092_640.jpg":"640x427","h_23408092_480.jpg":"480x320","h_23408092_340.jpg":"340x227","h_23408092_220.jpg":"220x147","pp_23408092_1280.jpg":"1280x1628","pp_23408092_1024.jpg":"1024x1303","pp_23408092_640.jpg":"640x814","pp_23408092_480.jpg":"480x611","pp_23408092_340.jpg":"340x432","pp_23408092_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_23408338_1920.jpg":"1920x1080","k_23408338_1280.jpg":"1280x1280","k_23408338_1024.jpg":"1024x1024","k_23408338_640.jpg":"640x640","k_23408338_480.jpg":"480x480","k_23408338_340.jpg":"340x340","k_23408338_220.jpg":"220x220","o_23408338_1280.jpg":"1280x853","o_23408338_1024.jpg":"1024x682","o_23408338_640.jpg":"640x426","o_23408338_480.jpg":"480x320","o_23408338_340.jpg":"340x226","o_23408338_220.jpg":"220x146","h_23408338_1280.jpg":"1280x854","h_23408338_1024.jpg":"1024x683","h_23408338_640.jpg":"640x427","h_23408338_480.jpg":"480x320","h_23408338_340.jpg":"340x227","h_23408338_220.jpg":"220x147","pp_23408338_1280.jpg":"1280x1628","pp_23408338_1024.jpg":"1024x1303","pp_23408338_640.jpg":"640x814","pp_23408338_480.jpg":"480x611","pp_23408338_340.jpg":"340x432","pp_23408338_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_23408336_1920.jpg":"1920x1080","k_23408336_1280.jpg":"1280x1280","k_23408336_1024.jpg":"1024x1024","k_23408336_640.jpg":"640x640","k_23408336_480.jpg":"480x480","k_23408336_340.jpg":"340x340","k_23408336_220.jpg":"220x220","o_23408336_1280.jpg":"1280x853","o_23408336_1024.jpg":"1024x682","o_23408336_640.jpg":"640x426","o_23408336_480.jpg":"480x320","o_23408336_340.jpg":"340x226","o_23408336_220.jpg":"220x146","h_23408336_1280.jpg":"1280x854","h_23408336_1024.jpg":"1024x683","h_23408336_640.jpg":"640x427","h_23408336_480.jpg":"480x320","h_23408336_340.jpg":"340x227","h_23408336_220.jpg":"220x147","pp_23408336_1280.jpg":"1280x1628","pp_23408336_1024.jpg":"1024x1303","pp_23408336_640.jpg":"640x814","pp_23408336_480.jpg":"480x611","pp_23408336_340.jpg":"340x432","pp_23408336_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_23408340_1920.jpg":"1920x1080","k_23408340_1280.jpg":"1280x1280","k_23408340_1024.jpg":"1024x1024","k_23408340_640.jpg":"640x640","k_23408340_480.jpg":"480x480","k_23408340_340.jpg":"340x340","k_23408340_220.jpg":"220x220","o_23408340_1280.jpg":"1280x853","o_23408340_1024.jpg":"1024x682","o_23408340_640.jpg":"640x426","o_23408340_480.jpg":"480x320","o_23408340_340.jpg":"340x226","o_23408340_220.jpg":"220x146","h_23408340_1280.jpg":"1280x854","h_23408340_1024.jpg":"1024x683","h_23408340_640.jpg":"640x427","h_23408340_480.jpg":"480x320","h_23408340_340.jpg":"340x227","h_23408340_220.jpg":"220x147","pp_23408340_1280.jpg":"1280x1628","pp_23408340_1024.jpg":"1024x1303","pp_23408340_640.jpg":"640x814","pp_23408340_480.jpg":"480x611","pp_23408340_340.jpg":"340x432","pp_23408340_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_23408324_1920.jpg":"1920x1080","k_23408324_1280.jpg":"1280x1280","k_23408324_1024.jpg":"1024x1024","k_23408324_640.jpg":"640x640","k_23408324_480.jpg":"480x480","k_23408324_340.jpg":"340x340","k_23408324_220.jpg":"220x220","o_23408324_1280.jpg":"1280x853","o_23408324_1024.jpg":"1024x682","o_23408324_640.jpg":"640x426","o_23408324_480.jpg":"480x320","o_23408324_340.jpg":"340x226","o_23408324_220.jpg":"220x146","h_23408324_1280.jpg":"1280x854","h_23408324_1024.jpg":"1024x683","h_23408324_640.jpg":"640x427","h_23408324_480.jpg":"480x320","h_23408324_340.jpg":"340x227","h_23408324_220.jpg":"220x147","pp_23408324_1280.jpg":"1280x1628","pp_23408324_1024.jpg":"1024x1303","pp_23408324_640.jpg":"640x814","pp_23408324_480.jpg":"480x611","pp_23408324_340.jpg":"340x432","pp_23408324_220.jpg":"220x280"}]} [language] => * [multi_author] => 1 [type_id] => 100 [authors] => Array ( [0] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3122 [name] => Gabrijela Radanović [username] => gabrijela-radanovi [email] => gabrijela-radanovi@sd.hr [password] => $2y$10$NtUNGu9jmbXsYI3nUfyZXu3p7b19Xvul2YNV3IUs9jXG4876TRszC [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/gabrijela-radanovic-3122 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1640 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/a93b69aeecf5f12cd917d1a2714dc56a?s=100&default=https%3A%2F%2Ff04.slobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [1] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3182 [name] => Milena Budimir [username] => milena-budimir [email] => milena-budimir@sd.hr [password] => $2y$10$Ve7rkxZYSohKBXnLKsNTFeohOvEelBI.lX4kcLddML9SgOSzIQIEa [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/milena-budimir-3182 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1700 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/f3ad8a64fccdb1b5a5a7e87c9f38ea46?s=100&default=https%3A%2F%2Ff04.slobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) ) [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 284 [name] => Ostalo [alias] => ostalo [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 10 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 4736805 Threads: 5 Questions: 162046802 Slow queries: 70431 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 4782568 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 56 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front04 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/ostalo ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 284 [name] => Ostalo [alias] => ostalo [parent] => 255 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /sport/ostalo ) ) [link] => /sport/ostalo/gradski-vijecnici-potvrdili-pokretanje-kandidature-splita-za-domacinstvo-europskih-igara-2027-mozemo-postati-mali-velegrad-ili-ostati-velika-provincija-1224539 [printLink] => /sport/ostalo/gradski-vijecnici-potvrdili-pokretanje-kandidature-splita-za-domacinstvo-europskih-igara-2027-mozemo-postati-mali-velegrad-ili-ostati-velika-provincija-1224539?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 651221 [name] => Europske igre 2027. [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2021-09-30 07:26:18 [main_article_id] => 0 [alias] => europske-igre-2027 [link] => /tag/europske-igre-2027 ) [1] => stdClass Object ( [id] => 357534 [name] => Split [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => split [link] => /tag/split ) [2] => stdClass Object ( [id] => 279687 [name] => gradsko vijeće [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => gradsko-vijece [link] => /tag/gradsko-vijece ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => prijedlog prošao [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Gradski vijećnici izglasali pokretanje kandidature Splita za domaćinstvo Europskih igara 2027.: ‘Možemo postati mali velegrad ili ostati velika provincija‘ [num_of_authors] => 2 [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/09/15/23408092.jpg [galleryCount] => 5 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Vladimir Dugandžić/Cropix [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/09/15/23408092.jpg [title] => Vladimir Dugandžić/Cropix ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/09/15/23408338.jpg [title] => Vladimir Dugandžić/Cropix ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/09/15/23408336.jpg [title] => Vladimir Dugandžić/Cropix ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/09/15/23408340.jpg [title] => Vladimir Dugandžić/Cropix ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/09/15/23408324.jpg [title] => Vladimir Dugandžić/Cropix ) ) [bgPosition] => [videoType] => allvideos [text] => {OCMSplitter}

Na današnjoj sjednici Gradskog vijeća raspravljalo se o prijedlogu Zaključka o pokretanju postupka kandidature Grada Splita za organizaciju 4. Europskih igara 2027. godine. 

Prijedlog pokretanja procesa kandidatre za Europske igre 2027. godine splitski su vijećnici na kraju potvrdili. Predsjednik vijeća Zoran Domazet rekao je da je odluka bila jednoglasna, ali u stvarnosti je bio jedan glas protiv te odluke, onaj vijećnika Davora Matijevića koji je otvoreno kazao kako strahuje zbog eventualnih financijskih teškoća koje mogu zbog toga zadesiti naš grad.

Dogradonačelnik Antonio Kuzmanić je rekao da su prošle godine odradili pripremni sastanak u Rimu gdje su iskazali interes za organizaciju tog događanja. Prvi idući korak je da Grad Split izrazi želju za kandidaturom.

Mia Baćić, direktorica Ureda za komunikacije u HOO-u objasnila nešto više igrama koje se održavaju svako četiri godine.

- Zahtjevi za domaćinstvo su imati jasnu viziju i strategiju, oko deset sportskih borilišta, smještaj za najmanje 3000 sportaša, 1500 službenih osoba i 800 tehničkih službenih osoba - navela je Bačić.

Uz to, napomenula je kako je riječ o jedinom kontinentalnom višesportskom događaju izravno povezanim s Olimpijskim igrama u kojem sudjeluje 50 zemalja sudionika.

Za zahtjev za domaćinstvo 2027. godine potrebna je potpora nadležnih nacionalnih, regionalnih i lokalnih tijela. Potreban je organizacijski odbor s odgovarajućim osobljem, zatim besplatan pristup akreditiranim sudionicima i novinarima, organizacija najmanje 18 olimpijskih sportova te nekoliko izbornih, nabrojeno je između ostalog. Naglašeni su i benefiti grada domaćina - gospodarski, turistički i društveni.

Željko Jerkov, predsjednik Hrvatskog kluba olimpijaca smatra da su sazreli svi uvjeti da se s ovakvim prijedlogom izađe u javnost i da se krene u kandidaturu.

- Lijepo je i što su na današnji dan 1979. godine počele Mediteranske igre u Splitu, zato mi ovdje možemo razumjeti što jedna takva manifestacija znači za grad. Nama su Mediteranske igre promijenile oblik grada, a naše je mišljenje da s ovim igrama opet će se dogoditi korak naprijed. Objekti koji su se tad izgradili su se potrošili. Uz ove Igre idemo u mali velegrad, ako ne, ostat ćemo velika provincija, ako to ne razumijete, žao mi je. Od komunalnih doprinosa 130 milijuna kuna je grad uprihodovao na račun Spaladium arene, koji zbog više sile nije dovršen. Sport je ovom gradu dao sve! Na vama je da odlučite!

Davor Matijević je rekao detaljno objasnio razloge svog protivljenja:

- Nisam zadovoljan s pripremom ove točke jer osim nekih banalnih statističkih podataka te videa s evociranjem uspomena na naše sportske uspjehe nismo dobili ništa konkretno. Koja su 2 modela financiranja koja su navedena u prezentaciji, premalo podataka ste nam dali i ovo bi sve očito trebalo proći u revijalnom tonu. Prvi ste se prijavili za ove igre i bit ćete jedini, tako da nema smisla da žurite.Do sada su ove igre organizirali samo režimi, Baku i Minsk, a jedna Nizozemska je odustala zbog ogromnih troškova i neisplativosti. Katovice su trebale organizirati igre u Poljskoj 2023. godine, ali su i oni odustali zbog financija pa je isto preuzeo Krakow. Natežu se već dvije godine oko financiranja s vladom. Tražili su 216 milijuna eura, a sad su na kraju dobili 34,5 milijuna eura. Ugovor još nije potpisan, a do igara je samo 17 mjeseci.

Za takve igre vlada vrlo slab interes sponzora (čak i u jednoj Nizozemskoj) pa je neisplativost ogromna ... jasno je i zašto, ovo su potvrđeni sportovi: streljaštvo, atletika (timsko prvenstva), košarka 3x3, streličarstvo, badminton, rukomet na pijesku, nogomet na pijesku, boks, kanu, biciklizam, judo, karate, moderni peteroboj, muaythai, kickboxing, padel, streljaštvo, sportsko penjanje, stolni tenis, taekwondo, teqball (nogomet na stolu) i triatlon. Baš šokantno zvuči da nema interesa sponzora za prijenosom teqballa.

Što je s postojećom infrastrukturom, hoće li biti adekvatna. Upitno je što će biti do tad i sa Spaladium arenom. Hoće li Gripe biti adekvatne ukoliko nam Arena ne bude dostupna. Koliki će trošak snositi Split po pitanu gradnje ili prilagodbe infrastrukture Utopija je očekivati da će Europske igre biti ikakav pokretački okidač za razvoj grada kao što su to bile Mediteranske igre, a što su neki prezentirali u ovoj kampanji koju smo imali. Svjetsko rukometno prvenstvo 2009 je bilo zadnji put kad je Split pokušao, doduše na loš način, barem malim dijelom kopirati Mediteranske igre iz 79, a znamo kako je to ispalo.

Mislio sam da je gospodin Jerkov došao, kao akter koji je bio u prvom ešalonu kad se gradila nesreća od Spaladium arene, da nas upozori da ne idemo u novi trošak i potencijalnu financijsku ili organizacijsku katastrofu, ali očito nije ništa naučio iz svjetskog rukometnog prvenstva iz 2009. Želim vam svu sreću i želim da me demantirati, ali danas na mene ne računajte - rekao je Matijević.

---

image
Vladimir Dugandžić/Cropix
---

Riječ je zatim preuzeo Toni Tomas.

- Europske igre tek su počele s organizacijom, ne vidim razlog zašto u Splitu ne bi bilo zamašnjak za razvoj istih. Siguran sam da će arene biti pune u našem gradu, ovo je nama potrebno! Naša sportska infrastruktura je u katastrofalnom stanju, ako samo to napravimo - bit će fantastično. Sve osim jednoglasne odluke vijeća o prihvaćanju ovih igara bi me začudilo - kazao je Tomas.

---

image
Vladimir Dugandžić/Cropix
---

Aris Zlodre složio se s njegovim riječima, ali ga je zanimalo koliko će cijeli projekt koštati Grad.

- Ovo bi nas trebalo koštati cca 80 milijuna eura, financije su jedino što me zanima. Volio bhi da Split kao grad nema rizik – rekao je.

Jerkov je objasnio kako je ovo općehrvatski projekt, financijske obaveze ima i država a ne samo grad, zato svaka zemlja ima poseban zakon o tome.

- Očekuje se velika gledanost, a mi smo u dobroj smo poziciji jer su sportski prostori "čisti" – rekao je Jerkov, dok članovi HOO-a vjeruju kako će interes za Igre biti ogroman, marketinški sjajno popračen, dakle – isplativ.

- Hoćemo li ovo u konačnici prihvatiti je pitanje, sada donosimo samo odluku o tome jesmo li zainteresirani ili ne – objasnio je gradonačelnik, najavljujući kako će se tek potom moći detaljno raspravljati o toj temi.

- Rizik postoji i ima ga, na nama je da procijenimo i donesemo konačnu odluku hoćemo li se uistinu kandidirati – kazao je.

Ivana Ljulj Cvitanić podsjetila je kako pola godine čeka odgovor na pitanje o stanju sportske infrastrukture u gradu.

- Jasno nam je da je zbog nedostatka prostora razvoj sporta limitiran, ali moramo znati koje obveze grad poduzima. Ne smijemo ići megalomanski već funkcionalno – kazala je.

- Sve se može isfinancirati ako se hoće! Znamo da nemamo pokriveni teniski teren, nemamo gimnastičku dvoranu, ali mi to možemo napraviti. Treba nam na istoku grada adekvatan multisportski objekt. Nedostaje nam i smještaj za studente, jer želimo biti sveučilišni grad, u Lori imamo 52 hektara prostora gdje bi studentski centar "sjeo" taman – nabrajao je Jerkov.

- Imamo Stari Hajdukov plac gdje planiramo sportsko-parkovno-memorijalni centar, na Poljudu imamo projekt koji pripada sportu, na Brodarici planiramo atletski centar, planira se i sportski centar Istok u produženju Vukovarske ulice, imamo i kompleks na Gripama, Sportski centar na Firulama s POŠK-ovim bazenom, anketni natječaji za neke od njih idu početkom iduće godine. Ovo sve možemo uvezati da se oblik financiranja nađe kroz ovaj projekt – rekao je gradonačelnik Puljak.

---

image
Vladimir Dugandžić/Cropix
---

Jakša Balov prisnažio je inicijativu označivši je kao ono što Split jest – grad budućnosti.

- Neki su organizatori zbog financija odustali, ne bih volio da se uplašimo toga već da nađemo najbolji put, kazao je.

Punu potporu dao je i vijećnik Zoran Đogaš, naglasivši kako je ovo ozbiljan projekt kojim se moraju baviti ozbiljni ljudi. I Tomislav Prljević ovo vidi kao ulaganje u grad, djecu, budućnost, što je obaveza i od toga ne smijemo strahovati.

- Neće nam nitko ništa pokloniti, nego se moramo izboriti da priča bude financijski održiva. Svima je jasno da ozbiljnijih ulaganja u naš grad od zadnjih igara nije bilo – poentirao je.

---

image
Vladimir Dugandžić/Cropix
---

Vijećnik Ante Grubišić pozdravlja inicijativu za kandidaturu uvjeren kako projekt može postati državnim.

[jcfields] => Array ( ) [event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Vladimir Dugandžić/Cropix Vladimir Dugandžić/Cropix Vladimir Dugandžić/Cropix Vladimir Dugandžić/Cropix Vladimir Dugandžić/Cropix
[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/ostalo/gradski-vijecnici-potvrdili-pokretanje-kandidature-splita-za-domacinstvo-europskih-igara-2027-mozemo-postati-mali-velegrad-ili-ostati-velika-provincija-1224539 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=e0cd3b6a75fad8faba2ee8c6787ea371d903d4d7 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Gradski+vije%C4%87nici+izglasali+pokretanje+kandidature+Splita+za+doma%C4%87instvo+Europskih+igara+2027.%3A+%E2%80%98Mo%C5%BEemo+postati+mali+velegrad+ili+ostati+velika+provincija%E2%80%98&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fostalo%2Fgradski-vijecnici-potvrdili-pokretanje-kandidature-splita-za-domacinstvo-europskih-igara-2027-mozemo-postati-mali-velegrad-ili-ostati-velika-provincija-1224539 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fostalo%2Fgradski-vijecnici-potvrdili-pokretanje-kandidature-splita-za-domacinstvo-europskih-igara-2027-mozemo-postati-mali-velegrad-ili-ostati-velika-provincija-1224539 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => prijedlog prošao [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) )
StoryEditorOCM
Ostaloprijedlog prošao

Gradski vijećnici izglasali pokretanje kandidature Splita za domaćinstvo Europskih igara 2027.: ‘Možemo postati mali velegrad ili ostati velika provincija‘

Piše Gabrijela Radanović, Milena Budimir
15. rujna 2022. - 11:51

Na današnjoj sjednici Gradskog vijeća raspravljalo se o prijedlogu Zaključka o pokretanju postupka kandidature Grada Splita za organizaciju 4. Europskih igara 2027. godine. 

Prijedlog pokretanja procesa kandidatre za Europske igre 2027. godine splitski su vijećnici na kraju potvrdili. Predsjednik vijeća Zoran Domazet rekao je da je odluka bila jednoglasna, ali u stvarnosti je bio jedan glas protiv te odluke, onaj vijećnika Davora Matijevića koji je otvoreno kazao kako strahuje zbog eventualnih financijskih teškoća koje mogu zbog toga zadesiti naš grad.

Dogradonačelnik Antonio Kuzmanić je rekao da su prošle godine odradili pripremni sastanak u Rimu gdje su iskazali interes za organizaciju tog događanja. Prvi idući korak je da Grad Split izrazi želju za kandidaturom.

Mia...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. svibanj 2024 00:14