StoryEditor
Košarkaizolacija

Život s koronom na Gripama: Fale mi igrači, druženje s njima, ovako se osjećam asocijalno

23. ožujka 2020. - 12:02

Dvorana Košarkaškog kluba Split na Gripama je utihnula. Baš kao i svi sportski objekti u zemlji. Ne čuje se lupanje lopti o parket, škripa tenisica, a obruči i mrežice miruju.

- Vrijeme sporo ide, baš sporo – kaže nam Ivica Skelin, trener splitskih „žutih” koji su u posljednjoj utakmici prije obustave natjecanja pobijedili Široki i tako izborili doigravanje Druge ABA lige.

Bili su u naletu prije nego što je koronavirus digao znak „stop”.

- Sezona je bila na dobrom putu, čekao nas je najljepši i najuzbudljiviji dio sezone. Momčad je igrala bolje, zrelije i sve je više napredovala. Veselili smo se doigravanju Druge ABA lige i raspletu domaćeg prvenstva, no sad moramo prvenstveno misliti na zdravlje. Ono je najvažnije – ističe Skelin.

Organizirani treninzi su zabranjeni, a dvorana je zatvorena, no to ne znači da igrači miruju.

- Dečki imaju program u dogovoru s kondicijskim trenerom i rade individualno. Preko aplikacije dobiju program treninga koji sutradan moraju odraditi. Dobivamo podatke o njihovu treningu, a oni održavaju formu za slučaj da ipak dođe do nastavka natjecanja, iako je to još uvijek neizvjesno. Najvažnije je da fizički ne propadnu jer se kasnije teško vratiti. Kad se situacija poboljša, razmišljat ćemo o košarci.

Užurbani tempo svakodnevnih treninga, putovanja i utakmica Skelinu već jako nedostaje, kao i druženje s igračima.

- S njima sam u tri mjeseca proveo više vremena nego s obitelji. U busu smo prevalili na tisuće kilometara i intenzivno se družili. Volim taj dio posla. Kad smo skupa na putu osjeti se zajedništvo i to mi najviše fali. Ovako se osjećam malo asocijalno – priznaje Skelin koji se i sam „bacio” na neke aktivnosti za koje inače nema toliko puno vremena.

- Analiziram naše utakmice, ali gledam i mnoge druge. Evo, baš sam gledao dvoboje njemačke i poljske lige. Čitam i radim na sebi. Također više vremena i provodim s obitelji.

item - id = 1011120
related id = 0 -> 1110420
related id = 1 -> 1104504
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. rujan 2021 12:54