StoryEditorOCM
Košarkazamjeraju mu

Veliki skandal u Chicagu, Amerikanci izviždali čovjeka koji je doveo Kukoča, njegova udovica shrvana, zna se i razlog

Piše Goran Čičin-Mašansker/SN
13. siječnja 2024. - 12:33

Veliki skandal dogodio se na poluvremenu noćašnje utakmice NBA lige između Chicago Bullsa i Golden State Warriorsa u kojoj su u ‘Kuću slavnih‘ (Ring of Honor) uvrštene najvažnije osobe iz prošlosti kluba iz Chicaga.

Naime, dio publike zvižducima i negodovanjem ispratio je dodjelu nagrade bivšem generalnom menadžeru Jerryju Krauseu koji je preminuo 2017. godine. Priznanje je u njegovo ime primila njegova udovica Thelma Krause, koja je nakon takvog ispada teško mogla sakriti svoju tugu - pišu Sportske novosti.

Prema objašnjenju američkih medija, Krause je (nepravedno) na lošem glasu kod dijela navijača Bullsa, i to zbog otvorene mržnje Michaela Jordana i Scottieja Pippena prema njemu.

Njih dvojica su mu svojedobno zamjerili što je u Chicago doveo Tonija Kukoča te mu dao veću plaću nego Pippenu. Iako se Kukoč ubrzo dokazao i zaslužio poštovanje svih suigrača, i dalje je dio navijača imao Krausea na piku. I danas ga smatraju krivcem za raspad sjajne generacije i to zato što nije želio zadržati trenera Phila Jacksona.

Međutim, Krause je bio taj koji je izgradio tu sjajnu momčad Bullsa u koju je doveo i Jacksona, a potom i sve igrače koji su zahvaljujući sjajnim igrama i rezultatima postali poznati i slavni te osvojili šest NBA naslova.

Trener gostujuće momčadi Steve Kerr, također član zlatne generacije Bullsa, osudio je reakciju publike kao ‘apsolutno sramotnu‘.

- Ne mogu vjerovati, shrvan sam zbog Thelme i obitelji Krause. Nisu to bili svi navijači, nego samo dio, oni znaju tko su. Sramotno! Bez obzira na to jesu li voljeli Jerryja ili ne, jesu li se slagali s njegovim odlukama ili ne, ovdje smo da slavimo tu momčad. Jerry je napravio nevjerojatan posao, on je izgradio tu ekipu – rekao je Kerr.

image
AFP

S njim se složio i Stacey King, službeni spiker Chicago Bullsa.

- Ljudi koji su vrijeđali Jerryja Krausea i njegovu udovicu, koja je prihvaćala počast u njegovo ime, nešto su najgore što sam vidio u životu – izjavio je King.

Osim Krausea, u Ring of Honor uvršteni su i Michael Jordan, Scottie Pippen, Toni Kukoč, Phil Jackson, Dennis Rodman, Steve Kerr, Artis Gilmore, Johnny Red Kerr, Dick Klein, Jerry Krause, Bob Love, Jerry Sloan, Chet Walker i Tex Winter.

Jordan se nije pojavio na svečanosti, unaprijed se ispričao zbog spriječenosti...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. svibanj 2024 02:15