StoryEditorOCM
KošarkaStiže Igokea

Rimac uoči prvog nastupa Splita u ABA ligi: ‘Navijači pomognite! Moramo se povezati da nam date krila‘

Piše Frane Vulas
20. rujna 2024. - 11:39

Košarkaši Splita novu će sezonu Admiral Bet ABA lige otvoriti domaćim susretom protiv Igokee m:tel na Gripama (subota u 18 sati, prijenos Arenasport 1). U odnosu na prošlu sezonu sastav Splita doživio je dosta promjena. Nova lica na Gripama su povratnik Toni Katić, reprezentativci Borna Kapusta i Antonio Jordano, Amerikanac Barret Benson i David Škara. Novi iskorak se očekuje od Borisa Tišme, Vite Kučića koji talentom pokazuju da to imaju u sebi.

Realnost po budžetu je da Split spada u donji dio lige u kojoj se od ove sezone natječe 16 klubova, a nova imena su Dubai i Spartak Office Shoes iz Subotice. Međutim, na Gripama sanjaju plasman u doigravanje, među osam najboljih momčadi, koji im je zamalo izmaknuo u posljednje dvije sezone.

Uoči susreta trener „žutih” Slaven Rimac kojem je ovo druga sezona u klubu je istaknuo:

- Zadovoljni smo pripremama, odradili smo većinu planiranog. Također su igrači praktično od prvog dana bili na okupu. No, sada se sve to zaboravlja i krećemo sa sezonom. Kada se krene igrati za bodove moramo vidjeti u kojoj smo fazi. Želimo se prikazati u dobrom svjetlu i ostvariti pobjedu – rekao je Rimac. Naglasio je snagu momčadi iz Aleksandrovca.

image
Ante Cizmic/Cropix

- Igokea je zahtjevan protivnik s tri jako kvalitetna stranca. Ostatak njihove momčadi također je vrlo iskusan, zna kako se igra na ovom nivou ABA lige, igraju s dosta energije. Bit će to zahtjevna utakmica. Na domaćem terenu moramo pokazati dodatnu energiju, motiviranost, da se povežemo s publikom da nam da krila. Pozivam sve navijače da dođu u dvoranu i da nam pomognu – pozvao je Rimac.

image

Trener Slaven Rimac poveo je momčad Splita u pripreme za novu sezonu

/Kk Split

Nakon Igokee i regionalne lige, već u četvrtak Split otvara novu sezone i u domaćem prvenstvu, na Gripe u Favbet Premijer ligi stiže povratnik u elitni rang Kvarner 2010 kojeg vodi bivši trener „žutih” Ante Nazor.

Jordano je ovog ljeta na Gripe stigao kao igrač od kojeg se dosta očekuje.

- Čeka nas teška utakmica. Igokea ima momčad za Ligu prvaka. Svake sezone su u borbi za play off. No, spremni smo, u ovih mjesec dana priprema smo odradili dobar posao. Imamo dobru momčad, igramo na domaćem terenu i nadam se da ćemo uz što veću podršku publike doći do pobjede – rekao je Jordano.

image

Antonio Jordano (prvi slijeva) u društvu novih suigrača

/Kk Split

Trener Rimac je naglasio kako Igokea ima tri izrazito kvalitetna, jaka stranca.

- Svake sezone dovedu dva-tri Amerikanca koji im nose igru. Analizirali smo ih i pripremili se to, pripremili smo se za njih kao i za sve druge igrače. Težak posao je pred nama, ali vjerujem da možemo doći do pobjede – uvjeren je Jordano.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. rujan 2024 11:40