StoryEditorOCM
KošarkaPressice trenera

Rimac nakon drugog poraza u regionalnoj ligi: ‘Poraz boli, ali iskustvo se stječe u ovakvim utakmicama, nema prečice‘

Piše Ivan Renić
6. listopada 2023. - 20:41
Split, 061023. Kosarkaska utakmica 2. kola AdmiralBet ABA lige u dvorani KK Split na Gripama. KK Split - Igokea Na fotografiji: trener Slaven Rimac.Nikola Vilic/Cropix

Drugi poraz u regionalnoj ligi komentirao je trener Splita Slaven Rimac.

- Presudilo je njihovo iskustvo i puno naših grešaka. Dali smo im da dolaze do lakih šuteva. Oni su to pogađali. Početkom treće četvrtine još uvijek smo bili napadački dobri, ali kasnije smo pali.

Igokea je odnijela pobjedu na iskustvo.

- Iskustvo se stječe ovakvim utakmicama i tu nema prečice. Ovaj poraz je bolan, pogotovo nakon igre u prvom dijelu. Ekipa je još uvijek nepovezana i onda se okrenemo individualnim rješenjima. Na tome još moramo raditi.

Dojma smo da je igrački ipak bilo malo bolje nego protiv SC Derbyja.

- Da je rezultat završio drugačije, svi bi vikali da je bilo super. Pobjeda je nagrada. Nismo bili dovoljno pametni. Nismo dali dodatnu energija koja na ovakvim utakmicama znači. Nedostaje nam iskustva, a to se nadoknađuje energijom. Morali smo biti još čvršći.

Kombinirao je Rimac…

- U rotaciji smo morali stavljati Stevensona na „tri”. Prvi put je to igrao. Nije dugo igrao zbog ozljede. Na kraju te nitko ne pita, samo je pobjeda važna.

Nova utakmicama na Gripama je već u nedjelju kada stiže Cedevita u domaćem prvenstvu.

- Moramo biti maksimalno motivirani. Odmorit ćemo se i pripremiti. Utakmice idu, nema plakanja. U svakoj sljedećoj moramo biti bolji. Žao mi je što gledatelje nismo nagradili pobjedom. Cedevita ima mladu, agresivnu ekipu. Morat ćemo odigrati čvrsto. Nadam se da će ove godine skor bit malo više u našu korist. Ali nećemo ih podcijeniti, bit ćemo oprezni – zaključio je Rimac.

Riječ je imao i trener gostiju Vladimir Jovanović

- Važna nam je pobjeda na vrućem gostujućem terenu. Utakmicu smo počeli nervozno. Dopustili smo da se Split vrati. Dali su 10 lakih poena, kasnije pogodili teške šuteve. U drugom poluvremenu smo pokazali kvalitetu i karakter. Služio nas je i šut. Na kraju smo zasluženo pobijedili. Skakali smo odlično. U drugom dijelu imali smo 18 napadačkih skokova. Ovo nam je veliki motiv za dalje. Ekipa je nova i rastemo. Splitu želim sreću u nastavku.

Jasno je i što je presudilo.

- Svaki šut je bio važan u drugom poluvremenu. Imali smo puno bolji protok. Šutevi su nam bili izgrađeni, a onda je lakše da uđe i neka lopta preko ruke. Drugo poluvrijeme je presudilo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. srpanj 2024 13:53