StoryEditorOCM
KošarkaSlijedi težak uzvrat

Premijer liga je sve dalje: košarkaši Ribole Kaštela poraženi su od Zaboka u prvoj utakmici razigravanja

Piše Ivan Renić
24. svibnja 2023. - 19:52

Košarkaši Ribole Kaštela poraženi su od Zaboka u prvoj utakmici razigravanja za plasman u HT Premijer ligu rezultatom 70:83 (18:21, 15:14, 20:29, 17:19). Na krilima Amerikanca Glaspera odnijeli su pobjedu na Sokolani i tako s 13 razlike mirno čekaju uzvrat. Kaštelanima će u drugoj utakmici trebati pobjeda s većom razlikom kako bi postali novi premijerligaši.

Sjajno su otvorili domaći, igrali na pogon Perkušića. No, brzo je Zabok uspostavio kontrolu. Američki duo Glasper i Bond lomili su Kaštelane. Bilo je tako sve dok s klupe nije ušao prekaljeni Kedžo. Riješio je najiskusniji igrač domaćih nekoliko situacija „basketaški”, ušao u seriju koševa.

Perkušić i Kedžo držali su Kaštelane u igri. Na predah se tako otišlo s 33:35. Međutim, nedostajalo je još raspoloženih kako bi se protiv Zaboka došlo do pobjede. Američkom dvojcu pridružio se Črnjević koji je susret završio s 19 koševa.

Lovili zaostatak

Početak treće četvrtine donio je Zaboku ekspresnih 13 razlike. Za svega par minuta pogodili su tri trice, te izborili koš uz dodatno slobodno bacanje. Pokušavali su Kaštelani stići, ali stalno se Zabok vraćao na desetak poena razlike. Imali su gosti najviše plus 19 (58:77) nakon trice Bonda u zadnjem periodu.

Smanjili su Rančićevi momci zaostatak do kraja. U posljednjim minutama pitanje pobjednika bilo je riješeno, no i dalje je trebalo paziti da razlika bude što manja. Uzvrat je na rasporedu u subotu od 19 sati.

Ribola Kaštela: J. Vidović (7), Delaš (7), Markota (2), Krešić (2), Perkušić (22), Zebić, Klepo (12), Murko, K. Vidović, Galić (3), Kedžo (15), Topić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 11:48