StoryEditorOCM
Košarkazakompliciralo se

Drama uoči posljednjeg kola Premijer lige: Splitu pobjeda nad Cibonom donosi ‘jedinicu’ u play-offu

2. svibnja 2023. - 09:08

Pobjeda Zadra nad Cibonom u nedjelju u Zagrebu dodatno je zakomplicirala ionako već dramatičnu bitku za ‘jedinicu’ uoči play offa Premijer lige košarkaša.

Sada u zadnje kolo momčadi Zadra, Splita i Cibone ulaze s identičnim skorom 25-6 i svaka sa svojim nadama u najbolju poziciju pred doigravanje.

U zadnjem kolu slijedi nam još jedan derbi, u petak će se u Zagrebu sastati Cibona i Split, dok će dan kasnije Furnir ugostiti Zadar. Evo što kome treba za osiguravanje pozicije broj jedan koja će u doigravanju koje kreće odmah četvrtfinalom donijeti prednost domaćeg terena.

Splitu treba pobjeda nad Cibonom

Košarkašima Splita sada u zadnjem kolu za prvo mjesto treba ‘samo’ pobjeda kod Cibone. Prethodno im je trebala pobjeda od osam razlike kako bi imali bolji međusobni skor od Zagrepčana, ali poslije poraza ‘vukova’ od Zadra sada je dovoljan bilo kakav trijumf zbog pobjede više od Cibone i boljeg međusobnog skora sa Zadrom. U dosadašnjim ovosezonskim prvenstvenim dalmatinskim derbijima je 3:1 za Split. U slučaju poraza i pobjede Zadra bit će ‘žuti’ treći.

Zadru trebaju pobjeda kod Furnira i poraz Splita

Kompliciranija je računica Zadrana zbog toga što za razliku od Splićana više nemaju sve u svojim rukama. Momčadi trenera Danijela Jusupa za poziciju broj jedan treba pobjeda na gostovanju kod neugodnog, ali i objektivno slabijeg Furnira, kao i poraz Splita kod Cibone jer ‘žuti’ imaju bolji međusobni skor. U tom slučaju bi Zadar i Cibona imali po 26 pobjeda, ali momčad s Višnjika bi bila na vrhu zato što ima bolji međusobni skor, u ligaškim susretima ove sezone je 3:1 za Zadar.

Cibona sanja pobjedu nad Splitom, ali i poraz Zadra

Cibona ima najkompliciraniju i objektivno najnerealniju računicu, ali ni takav rasplet ne bi bio nikakvo čudo. ‘Vukovima’ treba pobjeda nad Splitom u međusobnom srazu, ali i poraz Zadra kod Furnira. Prvi dio je rezultat koji ne bi bio iznenađenje. Dapače, u tri ovosezonska sraza u domaćem prvenstvu Cibona ima dvije pobjede. Međutim, u sva tri ovosezonska susreta Zadrani su svladali Furnir, a u pravilu je to bilo i poprilično uvjerljivo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 02:02