StoryEditorOCM
KošarkaRegionalna liga

Derbi na Gripama pripao Derbyju! Košarkaši Splita poraženi na otvaranju sezone, koštalo ih loše drugo poluvrijeme

Piše Ivan Renić
29. rujna 2023. - 20:21

Košarkaši Splita poraženi su na otvaranju Admiral Bet ABA lige od Derbyja rezultatom 72:76. Presudila je loša igra Žutih u drugom poluvremenu, ali i agresivna obrana gostiju koji Splitu nisu dozvolili mnogo laganih šuteva. Žuti nisu uspjeli zadržati dva poena prednosti koje su imali nakon dvije četvrtine.

Nevolje za Split krenule su već na početku susreta. U trećoj minuti nakon jednog prodora ležati je ostao Shelton. Čuo se bolan krik koji je tek zaprijetio da je za njega utakmica završena. Splitskoj se publici zato dobro (opet) predstavio Perković. On i Kalajžić predvodili su Žute na početku. Imali su gosti prednost 6:9, ali uslijedila je serija 11:0 domaćih kojom su se odvojili na sedam koševa prednosti (17:9). Dobro je funkcionirao i napadački skok domaćih.

Sa zvukom sirene na tribine su stigle i navijačke snage predvođene Sergom i njegovim trupama iz Tvrde jezgre. Spremni su zato već bili „Jukićevci”. Hoće li razmisliti o promjeni imena jer u redovima Žutih više nema njihovog pulena Josipa Jukića. Možda „Runjićevci” ili „Kalajžićevci”? Hmm... Vrijeme će pokazati. Navijački trio upotpunile su također prisutne Maćuhice.

Loše u nastavku

Drugu četvrtinu obilježio je povratak Derbyja u utakmicu. Ali i Sheltona koji ipak nije bio ozbiljnije ozlijeđen. Ulogu vođe preuzeo je Stevenson. Nekoliko dobrih, snažnih prodora nagovijestili su da bi Split mogao dobiti pravo pojačanje. Podignule su se tenzije u drugoj četvrtini. Nekoliko upitnih sudačkih odluka koštale su Žute dvije tehničke. Ali i prednosti koja je prešla na stranu Crnogoraca. Uzvratili su serijom 13:3. No, dva poena prednost uoči odlaska na predah Splitu je tricom vratio Perković.

Tijesna borba vodila se u nastavku. Prvi je dvoznamenkast postao Stevenson. Međutim, s druge je strane proradila trica gostiju. Raspoloženi su bili Drobnjak i Drežnjak, te je Derby koncem treće četvrtine imao pet koševa viška (46:51). U izrazito neefikasnoj utakmici crnogorski je sastav zaigrao agresivnije u drugom poluvremenu. Početkom zadnje četvrtine Pavlićević je pogodio novu tricu za 50:58 što je već osam minuta prije kraja „dotuklo” Žute. Dawkins je također pokazao da je u ovom trenutku klasa više.

Bez ideje bili su košarkaši Splita u zadnjem periodu. Krenulo je napucavanje trica bez smislenih akcija. Derby je imao najviše 11 poena prednosti (57:68). Na koncu su uspjeli smanjiti do minus pet, ali snage i vremena za nešto više nije bilo.

Split – SC Derby 72:76 (21:18, 16:17, 13:16, 22:25)

Split, Dvorana KK Split na Gripama

AdmiralBet ABA liga, 1. kolo

Gledatelja 500.

Suci: Saša Pukl, Milan Nedović i Tomislav Stapić

Split: Perković (11), Stevenson (18), Kalajžić (6), Tišma (4), Runjić (1), Klepo, Vuko (16), Perkušić, Gnjidić (3), Shelton (4), Pavin, Ljubičić (9)

SC Derby: Bogavac, Pavlićević (9), Vučeljić, Hadžibegović (2), Baćović (2), Ivišić (8), Dawkins (13), Drobnjak (15), Drežnjak (10), Kamenjaš (6), Kapusta (3), Mirković (8)

image
Vojko Bašić/Cropix
image
Vojko Bašić/Cropix
image
Vojko Bašić/Cropix
image
Vojko Bašić/Cropix
image
Vojko Bašić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. srpanj 2024 03:40