StoryEditorOCM
Košarkaod 17 sati

Bitka za ‘jedinicu’: Split mora pobijediti Cibonu, Subotić ima recept za novo slavlje u Zagrebu

Piše Ivan Renić
5. svibnja 2023. - 07:52

Cibona i Split, čin sedmi. U Zagrebu je u Draženovom domu na rasporedu susret desetog, odnosno posljednjeg kola Lige za prvaka. Zadnja je to utakmica pred doigravanje. Cibona, Split i Zadar poravnati su na vrhu s istim omjerom, 25 pobjeda i šest poraza.

Situacija je za Žute prilično jasna – ako žele “jedinicu” moraju pobijediti. Učinili su u to posljednje tri utakmice. Padali su redom Furnir, Šibenka i konačno Cedevita Junior. Slavila je momčad Srđana Subotića i na posljednjem gostovanju u Zagrebu.

Bilo je to u veljači u 19. kolu regionalne lige.

- Jasno je kolika je važnost ove utakmice. Pobjeda nam donosi prvo mjesto. Dobro se poznajemo. Bit će nam ovo sedma utakmica ove sezone. Cibona je kod kuće vrlo dobra ekipa, koriste prednost svog parketa. Oni su favoriti u Zagrebu, ali mi imamo svoje šanse i motiv – utakmicu je najavio trener Splita Srđan Subotić.

Otkrio je i kakvo je stanje u momčadi.

- Sve je u redu, svi su dobro. Osjeća se da dolaze važne utakmice i playoff, baš kao i pozitivna tenzija.

Uvijek je slatko pobijediti u derbiju, pogotovo kada nosi ovoliki ulog...

- U sportu svaka pobjeda nosi određeni plus, nekad veći, nekad manji. S druge strane, porazi uvijek ostavljaju neke upitnike i ruše samopouzdanje. Svaka pobjeda je dobra i bitna, pogotovo protiv Cibone u derbiju. Značila bi nam jako puno za samopouzdanje. Startna jedinica neće biti presudna, ali donosi određenu prednost.

Recept za pobjedu kontra Vukova je jasan.

- Moramo biti čvrsti, dobri fizički, ne dozvoliti im da igraju svoju igru. A protiv njih uvijek treba pogoditi i neki “ekstra” šut – zaključio je Subotić.

Ciboni je pripao posljednji međusobni okršaj, pobijedili su na Gripama prošlog mjeseca u dramatičnoj završnici. Jedinicu su ispustili u prošlom kolu porazom od Zadra na domaćem parketu, dok su prije toga nanizali tri pobjede.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 07:46