StoryEditorOCM
Hajdukstigla čestitka

Stigla nova žestoka kazna za ‘bijele‘, evo koliko su poljudsku blagajnu ispraznila muška spolovila

Piše Sport SD
22. svibnja 2024. - 11:27

Disciplinski sudac SuperSport Hrvatske nogometne lige, Alan Klakočer, donio je odluke o kaznama iz utakmica 35. kola - objavljeno je na službenoj stranici HNL-a.

HNK Hajduk se kažnjava zbog toga što je na prvenstvenoj utakmici 35. kola Hajduk - Gorica domaća navijačka skupina Torcida u 3. minuti zapalila jednu dimnu bombu, u 5. i 26. minuti po jednu baklju, u 31. minuti jednu baklju i jedan topovski udar, od 71. do 73. minute deset baklji i deset dimnih bombi te jedan topovski udar te u 83. minuti dvije dimne bombe, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 1., u svezi st. 5. istog članka Disciplinskog pravilnika HNS-a, zbog čega se utvrđuje novčana kazna u iznosu od 3.600 eura.

Hajduk se kažnjava i zato što su domaći navijači (Torcida) na sjevernoj tribini tijekom cijele utakmice istaknuli zastavu plavo crvene boje s bijelim natpisom “W B“ i Keltskim križem, čime je počinjen prekršaj iz članka 87. Disciplinskog pravilnika HNS-a, zbog čega se utvrđuje novčana kazna u iznosu od 4.500 eura pa se na temelju odredbe članka 38. st. 1. DP HNS-a izriče ukupna novčana kazna u visini od 7.700 eura.

image
Tom Dubravec/Cropix

Torcida digla onu stvar i ‘spustila‘ igračima, o ovom potezu navijača Hajduka će se još dugo pričati

Zanimljivo, nema kazne za koreografiju o kojoj će se još dugo pričati. Podsjetimo, na kraju utakmice na Poljudu nogometaši Hajduka otišli su pozdraviti navijače. Prvo su krenuli pred Torcidu prema sjevernoj tribini gdje ih je dočekala poruka:

- Boli vas ... kako je nama.

Uz podignute crteže činilo nam se točno 11 onih muških stvari, da budemo pristojni, penisa.

NK Osijek se kažnjava jer su na prvenstvenoj utakmici 35. kola Osijek - Rijeka domaći navijači (Kohorta) na središnjem sektoru južne tribine u 74. minuti zapalili jednu dimnu napravu, od 76. do 78. minute dvadeset tri baklje i tri bljeskalice, dok su gostujući navijači (Armada) od 60. do 62. minute zapalili jedanaest baklji,  od kojih je devet bačeno na teren za igru zbog čega je sudac zaustavio igru u trajanju od minute i 30 sekundi, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 1., u svezi st. 5. istog članka DP HNS-a, te se na temelju istog propisa izriče novčana kazna u visini 4.400 eura.

image

Kadrovi s utakmice Osijek - Rijeka

Miroslav Slafhauzer/Cropix

HNK Rijeka se kažnjava jer su na prvenstvenoj utakmici 35. kola Osijek - Rijeka gostujući navijači (Armada) od 60. do 62. minute zapalili jedanaest baklji, od kojih je devet bačeno na teren za igru te je sudac zaustavio igru u trajanju od minute i 30 sekundi, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 2. DP HNS-a, te se na temelju istog propisa izriče novčana kazna u visini od 2.100 eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. lipanj 2024 16:29