StoryEditorOCM
Hajdukstop nasilju

Stigla nova osuda za napad na Hajdukovog igrača: ‘To je bio najniži čin ljudskog djelovanja‘

Piše Sport SD
27. svibnja 2024. - 13:49

Filip Krovinović u subotu navečer je bio žrtva sramotnog napada u Zagrebu. Hajdukov veznjak je napadnut u jednom zagrebačkom lokalu kada je krenuo na zahod. Huligani su mu prišli s leđa i krenuli ga naguravati, a onda čak i udariti, ali se Hajdukov veznjak uspio izmaknuti. Napadači su nakon toga pobjegli, a Krovinović je ostao u tom lokalu s prijateljima još nekoliko sati.

Sramota u Zagrebu! Krovinović napadnut nakon utakmice s Lokomotivom: ‘Pukom srećom je izbjegao teže posljedice‘

Osuda ovog incidenta i napada na Hajdukovog igrača stigla je i iz Hrvatske udruge "Nogometni sindikat" povodom fizičkog napada na Filipa Krovinovića, a priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Hrvatska udruga ‘Nogometni sindikat‘ najoštrije osuđuje fizički napad na svog člana i igrača HNK Hajduk Split Filipa Krovinovića.

Napad na igrača predstavlja napad na sport i na sve ono što sport predstavlja. Sport je najraširenija i najpopularnija društvena pojava, dio kulture suvremenog društva.

Napada na Filipa Krovinovića bio je najniži čin ljudskog djelovanja, stoga  očekujemo da će cijeli slučaj u najkraćem mogućem roku biti riješen a počinioci adekvatno kažnjeni, kako nikome više ne bi palo na pamet počiniti ovakvo nedjelo.

U cijelom crnilu ovog incidenta, postojanje navijačkog kodeksa između dvije najmasovnije navijačke skupine u Hrvatskoj, Torcide i Bad Blue Boysa, iznimno je važno, stoga pozdravljamo priopćenje BBB-a koji su se ogradili od ovog napada.

Filip Krovinović je istinski sportaš, iznimna osoba, dobitnik HUNS-ove nagrade Trofej Nogometaš u kojem su ga nagradile i prepoznale njegove kolege igrači iz HNL-a zbog svojih igračkih i karakternih osobina. Sigurni smo kako će Filip iz ove situacije izaći kao pobjednik, jer sportaši su naviknuti da se dignu kad je teško!"

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. lipanj 2024 07:53