StoryEditorOCM
Hajdukna mirovanju

Pripreme Hajduka u kišnoj Sloveniji, jedan ‘bijeli‘ na poštedi zbog temperature, evo kad se vraća u pogon

Piše SPORT SD
2. srpnja 2024. - 14:22

Prvi je "pravi" dan Hajduku u Sloveniji, istina, stigli su jučer, ali danas slijedi prilagodba, aklimatiriziranje, prvi treninzi. Puno posla, malo vremena, kreće se jako, u desetak dana što će "bijeli" boraviti na pripremama, četiri su ispitne utakmice. Već sutra je Kalcer Radomlje. Tu su i ukrajinski Ruh Lavov i veliki Šahtar iz Donjecka, a bit će pravi vatromet na kraju, Mourinhov Fenerbahče 10. srpnja.

Nastavlja se s trening ritmom kakav je bio i uspostavljen u Splitu, dva treninga dnevno. Ipak, već na početku, manji problemi, nije svih 30 "hajduka" na raspolaganju Gattusu.

image

Filip Uremović

Ante Čizmić/Cropix

Na treninzima prvog dana su bili svi s popisa osim Filipa Uremovića koji je dobio povišenu temperaturu pa će dobiti i koji dan poštede te se brzo vratiti na teren.

Eto, nova sezona nije ni počela, opet problemi s izostancima. Ali dobro, po svemu sudeći nije ništa strašno, već za koji dan Filip će biti punih baterija, igrat će pod palicom Gennara bez zadrške. Važan je igrač, presudan za obranu Hajduka od trenutka kada je stigao, još tamo prošlog ljeta.

Odigrao je 27 utakmica prošle seozne, upisao jedan gol i asistenciju, triput je požutio. Ali mjeri se Uremovićeva kvaliteta van brojki i statistike, lider je na terenu, drži zadnju liniju Hajduka pod kontrolom. To što je Hajduk primio najmanje golova prošle sezone velikim dijelom je i njegova zasluga, neka bude takav i u novoj sezoni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. srpanj 2024 14:23