StoryEditorOCM
HajdukEvo gaaaa

Poznato je kada se dugo ozlijeđeni Pukštas napokon priključuje treninzima, jedan igrač Hajduka preskače Rijeku

Piše Frane Vulas
3. listopada 2023. - 17:05

Ponajbolji igrač Hajduka na početku sezone Rokas Pukštas (19) momčadskim treninzima bi se trebao vratiti tijekom prvenstvene stanke zbog utakmica reprezentacije Hrvatske u kvalifikacijama za Euro 2024. godine. ‘Bijele‘ još čeka subotnje ligaško gostovanje u Rijeci, nakon čega slijedi dvotjedna prvenstvena pauza. Hrvatska će 12. listopada igrati protiv Turske u Osijeku, a potom i tri dana kasnije s Walesom u Cardiffu. Kada se igrači vrate u klubove, momčad trenera Ivana Leke potom će 22. listopada ugostiti Osijek na Poljudu. U toj prvenstvenoj stanci, momčadskim treninzima trebao bi se vratiti jedan od ključnih igrača ‘bijelih‘ Pukštas.

Podsjetimo, na početku sezone mladi Amerikanac litavskih korijena zabijao je u derbi pobjedama nad Dinamom i Rijekom. Pukštas je stradao baš u jednom duelu u jadranskom derbiju s Rijekom na Poljudu krajem srpnja. Od tada je izvan travnjaka, a njegov povratak se sve skupa malo otegao. Pukštasu je stradalo koljeno (meniskus), obnovio je dijelom staru ozljedu iz mlađih kategorija. U početku se prognoziralo da će s terena izbivati do dva mjeseca, ali se ta pauza produžila. Opcija je (bila) i operacija, ako se sve skupa zakomplicira, ali zasad se pokušava konzervativno, kroz rehabilitaciju riješiti problem.

image
Ante Čizmić/Cropix

Posljednjih tjedana igrač je već počeo trenirati, individualno, radio je po posebnom programu. Ako sve bude išlo priželjkivanim tijekom, ako ne bude osjećao veće probleme i bol, trebao bi se idućeg tjedna uključiti u momčadske treninge. Tada će se vidjeti kako će to sve skupa ići. Do tada se ipak ne treba zalijetati previše s točnim terminima njegovog povratka utakmicama.

S druge strane već u srijedu bi se treninzima trebao vratiti Leon Dajaku. Zbog toga što je osjetio ložu dan prije utakmice, Dajaku je preskočio nedjeljni derbi s Dinamom. No, nakon što su snimke pokazale kako nije ništa ‘puklo‘, trebao bi se ovog tjedna krilni napadač Hajduka vratiti treninzima. No, potrajat će još neko vrijeme dok se treninzima vrati ozlijeđeni Francisco Ferro. Pred njim je još nekoliko tjedana stanke. Dobro je što će, kada već sada mora mirovati, ta njegova stanka obuhvatiti dobrim dijelom i spomenutu prvenstvenu pauzu.

image
Tom Dubravec/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. lipanj 2024 16:55