StoryEditorOCM
Hajduknakon teške pobjede

Potreseni Mislav Karoglan otkrio kakva je situacija oko Darija Melnjaka, ali i povratka Nikole Kalinića: ‘Brzo ćemo...‘

Piše Frane Vulas
31. listopada 2023. - 16:59

Hajduk je ozbiljno shvatio Jadrana LP, prije kup susreta išao je i u karantenu u Tučepe, ali je svejedno teško prošao kroz Ploče (2:0). Tek u završnici susreta ‘bijeli‘ su slomili otpor domaćina i plasirali se u četvrtfinale.

- Jadran je momčad koja je u vrhu treće lige, možda i najbolja. Mi smo bili dobri, do neke 80. minute. Tada smo malo pali, počeli smo raditi neke nerezonske stvari. Imali smo sedam-osam izrazitih prilika, vratar je bio jako dobar. Nismo puno dali domaćinu, ali općenito tražim više. Po pitanju dubine apsolutno moramo biti bolji. Kup je varljiv, imali smo preklani Biograd, lani Ždralove, sve sam to prošao. Tu moraš biti pravi, doći sa stavom. Kad se sve zbroji ne može se momcima prigovoriti na stavu, ali moramo više napadati dubinu – naglasio je trener Hajduka Mislav Kargolan.

Livaja i Trajkovski su se mijenjali u špici. Što ćete napraviti u ligačkom susretu protiv Rudeša, s obzirom da Livaje nema zbog tri žuta kartona?

- Prije svega potresla me ozljeda Melnjaka. Imao sam jedan plan i bio sam uvjeren da bi mogao funkcionirati. Sada mi se dogodilo da sam izgubio tog igrača koji je jako dobar u čitanju određenih prostora, polivalentan. Sada moram kao trener tražiti neke nove puteve – rekao je Karoglan za Melnjaka kojeg je u petak u Koprivnici koristio na poziciji lijevog krila.

- Sada svaki igrač Hajduka mora dati više. Rudeš nam je izuzetno teška utakmica, ali to je i prilika za druge igrače da se nametnu, to od njih očekujem – rekao je Karoglan uoči susreta u kojem Livaje i Krovinovića neće biti zbog žutih kartona, a Melnjaka zbog ozljede križnih ligamenata.

Protiv Rudeša u subotu će nedostajati cijela ta okosnica momčadi?

- Igrač Hajduka gori od želje da zaigra i onda je to trenutak koji treba zgrabiti. Imat ćemo dobar sastav. Bitno je da nam stav bude pravi. Imamo sada taj ritam srijeda-subota (tijekom idućeg tjedna Hajduk igra i zaostalu ligašku utakmicu u Osijeku, nap.a.). Bitno je da izbjegnemo ozljede.

Kakva je situacija sa ozljedom Sigura?

- Ima problem s gležnjem, ali to je ipak puno bolja situacija nego u slučaju Melnjaka.

Kada bi mogao Melnjak natrag na travnjak, je li sezona za njega izgubljena?

- Bit će spreman za pripreme za iduću sezonu. Nažalost, mora na operaciju.

Kakav je osjećaj s momčadi, nakon što ste već sada neko vrijeme s momcima?

- Ovo nam je bilo jako bitno. Neke igrače, njih desetak nisam baš poznavao. Obavio sam s njima razgovore. I dalje neke igrače ne znam, ali sam danas jako dobro vidio neke stvari i želim u tom pravcu pričati s igračima o tome što treba mijenjati.

Prije susreta ste dugo pričali s Livajom i Trajkovskim?

- Jesam, jako mi je bitno da vidim s Trajkovskim koje prostore najviše voli, u kojima voli djelovati. To je igrač koji zahtjeva određenu slobodu, nije čista ‘punta‘, nije ‘winger‘. On je što kažu Talijani ‘seconda punta‘. Pričali smo o tome gdje se najbolje osjeća, kako ga mogu napraviti funkcionalnijim nego do sada. No, to je proces, ne ide to preko noći. On u ovom trenutku nije ni najspremniji, ali dovoljno je spreman da može ući u šanse što je bitno, da zatvara ‘box‘ jer nema Marka. Trebamo preuzimati te uloge.

Nikola Kalinić? Što je s njim?

- Brzo ćemo na tu temu, dolazim u Split sutra tako da...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 06:48