StoryEditorOCM
Hajduksvako dobro

Omiljeni Hajdukov velemajstor slavi: Doktore Baka sretno vam bilo i još puno svjećica da pogasimo na rođendanskoj torti!

Piše Slaven Alfirević
30. svibnja 2024. - 20:40

Na mladima svijet ostaje, pa tako i u obitelji Slišković. Na dan 65. rođendana Hajdukova Doktora Bake, Blaža Sliškovića, važnija od same životne obljetnice velemajstora s brojem 8 na leđima bijelog dresa jest informacija da mu sin Vladimir neće ostati u redovima moskovskog Spartaka! Doktor Baka puni 65, ali stupce puni informacija kako Vladimir Slišković odlazi iz Spartaka.

Premda je bio hvaljen i slavljen zbog učinka na klupi "moskviča" i kao privremeni kormilar Spartaka proglašavan i trenerom mjeseca u ruskom prvenstvu, Spartak je za novu etapu angažirao Dejana Stankovića, srpskog internacionalca, a Vladimir istodobno objavio da odlazi.

Što je točno po srijedi teško je reći, pouzdano znamo da nije riječ o novcu, naprosto im se putevi razilaze. Spartak je objavio emotivnu poruku:

Spasibo Vladimir, hvala Vladimire na svemu - znate kako to već ide...

I otac Blaž, omiljeni Hajdukov velemajstor osamdesetih može biti ponosan zbog učinka svoga sina na samostalnom poslu u Moskvi.

Vladimir je u trenerskoj karijeri mahom obnašao uloge pomoćnika, od Zrinjskog, Al Ansara, Qingdao Jonoona i u mladoj BiH reprezentaciji. Samostalno je vodio kineski Hunan Billows, a u Spartaku je bio od 2022. godine.

Pamtimo kao da je jučer bilo kad bi Blaž u hotelu, na pripremama u Međugorju, s "bijelima" u zimu 2005., kao trener u šampionskoj sezoni dobacio sinu:

- De, Vlado, skokni do sobe da mi dodaš što sam zaboravio - Vlado ga je u stopu pratio.

Danas je sin Vlado priznat trener.

image

Sin Vladimir ostvario je zavidnu trenersku karijeru

Mike Kireev/Nurphoto Via AFP

A Doktor Baka? Kao da će reći ma pusti, nisam ja važan. Uzvratio je tek na čestitkama za rođendan koji u većini situacija djeluje kao Rubikon između radnog vijeka i penzije. Znate ono pitanje, kad ideš u mirovinu, a ti kažeš znam samo da uskoro stiže 65. rođendan. Netko bi rekao "vrime je..."

Tako i Blaž, 65 je na leđima, nije mlad, ali nije ni star, pa sad penzija ili ne, polako...

Šteta da sad Sliškovića seniora ne spominju u kombinacijama za trenera Hajduka. U velikoj je potrazi sportski direktor Nikola Kalinić uz Sportski odbor "bijelih", ali u familiju Slišković ovaj put nisu pogledali. Otac i sin na klupi? Kao obitelj Ancelotti, Carlo i Davide?! Bilo bi to nadasve intrigantno. U ime oca i sina.

Slišković stariji, čest je gost naših stupaca. Prisjećamo se uvijek: te zabio ovome, te uradio "furore" onome. Mnoge je protivnike nasamario. U svečarskom trenutku da li da vadimo iz spomenara gol Torinu, gol Crvenoj zvezdi izravno iz kornera ili gol Sparti u predzadnjoj minuti produžetka što je Hajduk odvelo u polufinale Kupa UEFA?

Što je najljepše? Svaki put bismo drugačije odlučili, a Doktoru Baki možda najmiliji pogodak je onaj Zvezdi, izravno iz kornera.

Pogledao je u kantunu sjeverozapada, nabacio, a zapravo je samo upleo Tomislava Ivkovića da se ušeprtlja u bližem kutu Zvezdine branke i s balunom uđe u vlastitu mrežu. Hajduk je poveo sa 1:0 u prvoj utakmici finala kupa što će ga kasnije sa 2:1 i 0:0 osvojiti te 1984. godine.

Dok se pitamo gdje će mu sin Vladimir nastaviti karijeru, Baki čestitamo 65. rođendan, Blaž Slišković je, naime, rođen 30. svibnja 1959. godine.

- E, pa Doktore Baka sretno vam bilo i još puno svjećica da pogasimo na rođendanskoj torti!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. rujan 2024 07:45